SASTALI SE DANAS

Stanivukovuć i Ilić dogovorili: Sjednica Skupštine grada Banja Luka bit će 11. oktobra

Moj zahtjev je bio da se zasjeda odmah u ponedjeljak, a da do kraja sedmice razgovaramo o svim pitanjima, kazao je Stanivuković

Stanivuković i Ilić: Sastali se jutros. Arhiv

N. Aj. / Srna

5.10.2021

Predsjednik Skupštine grada Banja Luka Mladen Ilić i gradonačelnik Draško Stanivuković dogovorili su danas da sjednica lokalnog parlamenta bude održana u ponedjeljak, 11. oktobra.

Ilić je rekao da se odazvao pozivu gradonačelnika da jutros održe sastanak, na kojem je bilo riječi o svim spornim pitanjima, zbog kojih odbornici skupštinske većine nisu željeli da prisustvuju zasjedanju parlamenta koje je prvobitno bilo zakazano 21. septembra.

Pronaći zajednički jezik

- Ovo je početak radnih sastanaka između skupštinske većine i gradonačelnika. Svjesni smo da jedna strana bez druge ne može ništa uraditi za građane i grad. Do kraja sedmice sastaćemo se sa predstavnicima ostalih političkih partija zastupljenih u Skupštini grada i definisati određena pitanja, te nastaviti skupštinska zasjedanja u normalnom tonu - rekao je Ilić novinarima.

On je naveo da je ovo jedini mogući način da se pokuša pronaći zajednički jezik, što nije jednostavno.

- Skupštinska većina će imati svoje zahtjeve, ali vjerujem da ćemo pronaći srednje rješenje. Nisam siguran da je moguće ispuniti sve što žele i skupštinska većina i gradonačelnik, ali pokušaćemo naći konsenzus - napomenuo je Ilić.

Naveo da je zajednički cilj da se pripremi i održi i decembarska sjednica na kojoj će biti budžet za narednu godinu, navodeći da se mora izbjeći bilo kakvo privremeno finansiranje, da se Banja Luka ne bi našla u istoj situaciji u kojoj je bila početkom ove godine.

Sjesti su skupštinske klupe

Gradonačelnik Draško Stanivuković istakao je da je ova sjednica gradskog parlamenta izuzetno važna, jer se na njoj raspravlja o Nacrtu rebalansa budžeta, da će, ako bude dalje prolongirana, kasniti i sve naredne sjednice, te je pitanje da li će grad do decembra doći do budžeta za narednu godinu.

- Znam koliko je rebalans važan, jer je budžetski okvir veći za 23 miliona KM, zato smo našli kompromisno rješenje. Moj zahtjev je bio da se zasjeda odmah u ponedjeljak, a da do kraja sedmice razgovaramo o svim pitanjima. U ponedjeljak ćemo sjesti u skupštinske klupe i radit ćemo dok god ne završimo - naveo je Stanivuković.

On je dodao da je na sastanku bilo riječi o amandmanima uloženim na budžet grada, o kojima će Ustavni sud Srpske u oktobru dati stav, te da je dogovoreno da i jedni i drugi poštuju taj stav. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.