ORGANIZACIJA ALDE STRANKE

Edin Forto putuje u Sloveniju na sastanak liberalnih lidera Evrope

ALDE je treća partija po snazi u Evropskom parlamentu i, kao takva, ima veliki značaj za odnos EU prema Bosni i Hercegovini

Edin Forto. Avaz

E. T.

5.10.2021

Uoči Samita EU i Zapadnog Balkana na Brdu kod Kranja u Sloveniji, bit će održan sastanak i liberalnih evropskih lidera u organizaciji ALDE stranke (Savez liberala i demokrata Evrope). Na sastanku će učestvovati i Edin Forto, predsjednik Naše stranke i premijer Kantona Sarajevo. Razgovarat će se o proširenju EU na Zapadni Balkan, a svoj boravak u Sloveniji Edin Forto iskoristit će da liberalnim liderima prezentira prijedloge ustavnih promjena koje je predložila Naša stranka.

- ALDE je treća partija po snazi u Evropskom parlamentu i, kao takva, ima veliki značaj za odnos EU prema Bosni i Hercegovini. Naša stranka je njena punopravna članica i veliki dio svojih kapaciteta koristi da zagovara građansku BiH, a to je Bosna i Hercegovina kao punopravna članica Evropske unije. Tako će biti i ovog puta. Liberalni lideri nesumnjivo su tog opredjeljenja, ali korak koji bi BiH najkraćim mogućim putem odveo u EU jesu ustavne promjene koje smo kao stranka predložili - rekao je tim povodom Forto.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.