AVAZ NA LICU MJESTA

U zgradi Vlade FBiH počeo sastanak: Hoće li poskupjeti struja?

Poskupljenje električne energije neodrživo i da bi imalo nesagledive posljedice za privredu i za stanovništvo i društvo u cjelini

E. H.

Sastanak u zgradi Vlade FBiH

Foto: E. Halimić


U sjedištu Vlade Federacije u Sarajevu počeo je sastanak nadležnih u vezi s najavljenim poskupljenjem cijene električne energije. 

  • Zajednički zaključak je da je u razgovore potrebno uključiti predstavnike Vlade Federacije BiH

    Zajednički zaključak je da je u razgovore potrebno uključiti predstavnike Vlade Federacije BiH

    Foto: E. Halimić


Vlada FBiH

Podsjećamo, predstavnici Udruženja poslodavaca FBiH (UPFBiH) i Uprave Javnog preduzeća „Elektroprivreda BiH“ postigli su saglasnost da je najavljeno poskupljenje električne energije neodrživo i da bi imalo nesagledive posljedice za privredu i za stanovništvo i društvo u cjelini.

Zajednički zaključak je da je u razgovore potrebno uključiti predstavnike Vlade Federacije BiH te je dogovoreno da se danas održi zajednički sastanak predstavnika UPFBiH i Uprave „Elektroprivrede BiH“ s federalnim premijerom Fadilom Novalićem i ministrom energetike, rudarstva i industrije Nerminom Džindićem.

  • Iz UPFBiH naglasili su da najavljeno povećanje cijena električne energije

    Iz UPFBiH naglasili su da najavljeno povećanje cijena električne energije

    Foto: E. Halimić


Udar na privredu

Iz UPFBiH naglasili su da najavljeno povećanje cijena električne energije ne bi bio udar samo na privredu koja se tek počela oporavljati od posljedica pandemije nego i na stanovništvo, jer bi više cijene struje rezultirale drastičnim povećanjem cijena roba i usluga na tržištu.

- Udruženje poslodavaca FBiH neće odustati od svoga stava da maksimalno povećanje cijena električne energije ne smije biti više od jednocifrenog broja - poručili su pred današnji sastanak u Vladi Federacije BiH.

NA VRH

Podijeli članak na