DRŽAVNI PREMIJER

Tegeltija donio odluku o smjeni ministra odbrane BiH Sifeta Podžića

Predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija Odluku o smjeni ministra odbrane u Vijeću ministara Sifeta Podžića uputio je Parlamentarnoj skupštini BiH

Tegeltija i Podžić. Avaz

M. Aš.

5.10.2021

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija donio je danas Odluku o smjeni ministra odbrane BiH Sifeta Podžića.

Predsjedavajući Vijeća ministara, koji je odgovoran za usklađivanje ustavnih odnosa Savjeta ministara sa radom Predsjedništva BiH, Parlamentarne skupštine BiH, entitetima i Brčko Distriktom, kao i za usklađivanje rada Savjeta ministara, Odluku o smjeni ministra odbrane u Savjetu ministara Sifeta Podžića donio je nakon što je ministar Podžić prekršio Zakon o odbrani BiH u načinu rada i odlučivanja i jednostranim potezima narušio vladavinu prava i unutrašnje povjerenje, te diplomatske odnose i inostranu saradnju.

Predsjedavajući Tegeltija Odluku o smjeni ministra odbrane u Savjetu ministara Sifeta Podžića uputio je Parlamentarnoj skupštini BiH.

Zoran Tegeltija je danas  pisao ministru odbrane Sifetu Podžiću sa zahtjevom da stavi van snage Odluku o realizaciji mjera i aktivnosti na organizaciji vojne vježbe "Manjača 21", odnosno odgađanju vježbe.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.