SLOBODA RIJEKAMA

Mještani Kruščice na javnoj raspravi ponovili: Ne želimo hidroelektrane

Nakon višegodišnje borbe, u kojoj su prvenstveno žene iz ovog mjesta stale ispred radnih strojeva, zaustavile i spriječile izgradnju, kasnije pokrenule i sudski proces, danas su ponovili kako je njihov stav ostao isti

D. Pucar

Stav ostao isti

Foto: D. Pucar


Mještani viteškog naselja Kruščica danas su ispred zgrade Općine Vitez izrazili svoj stav prilikom održavanja javne rasprave o dvije hidroelektrane koje bi investitori htjeli graditi u ovom mjestu.

Nakon višegodišnje borbe, u kojoj su prvenstveno žene iz ovog mjesta stale ispred radnih strojeva, zaustavile i spriječile izgradnju, kasnije pokrenule i sudski proces, danas su ponovili kako je njihov stav ostao isti.

- Rijeka je naše bogatstvo i dok ijedna žena postoji u Kruščici neće moći napraviti elektranu. Mi ćemo leći na cestu, ginut ćemo do zadnje - rekla je mještanka Rasema Hidić.

Slično smo čuli i od Ekreme Hurem.

  • Neke od parola

    Neke od parola

    Foto: D. Pucar


- Svoj život sam spremna dati. Branim rijeku za svoju unučad i djecu - kazala je Hurem.

Franjo Tibold, ljekar u mirovini, došao je podržati svoje sumještane.

- Ja živim tamo, pijem tu rijeku. Ljudi brane ono što su njihovi roditelji za vrijeme rata dali krv. Govori se o davanju vodne suglasnosti da bi se moglo praviti nešto što uništava život, jer bez vode nema života. Voda i zrak su najbolje cjepivo za podizanje imuniteta čovjeka - rekao je Tibold.

Javna rasprava još jednom je pokazala da mještani ne žele MHE u svojoj lokalnoj zajednici.

Više o temi Kruščica

LIČNOST DANA
Maida Bilal: Pobjeda nad sistemom

Više o:

Kruščica Vitez MHE
NA VRH

Podijeli članak na