ODBILA SARADNJU

Severina o "Dodikovoj televiziji": Ne želim imati veze s osobom koja ne priznaje genocid u Srebrenici

U medijima se pojavila informacija da je riječ o ''Dodikovoj televiziji'', pa se odjednom samo moje ime počelo pojavljivati uz njegovo. Na kraju se uspostavilo da je doista riječ o partnerstvu s obitelji Dodik, kazala je pjevačica

Severina otvoreno o Dodiku. Avaz

N. Aj.

6.10.2021

Iako još nije krenula s emitiranjem, koje je planirano za kraj ove godine, regionalna UNA TV gotovo svakodnevno puni medijske stupce upravo zahvaljujući zvučnim imenima koja bi trebala postati zaštitna lica programa, piše Večernji list.

Sjedište će biti u Banjoj Luci, a imat će studije u tri države Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji. Najavljeno je kako će pokrivati čak 20 miliona ljudi, a program će se emitirati preko kablovskih operatera. Hrvatski studio već se gradi u Sky Officeu u zagrebačkom Rudešu. 

Još prije mjesec procurila je informacija kako je Una TV u suvlasništvu Igora Dodika, sina člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika. Zbog toga je u javnosti dobila nadimak ''Dodikova televizija'', a među prvima se pojavilo ime Severine Vučković koja je, kako se nagađalo, trebala imati svoj "talk show", što bi bio njen povratak u voditeljsku ulogu nakon više od 30 godina kada je s Ivanom Banfić vodila emisiju "Top Cup" na ondašnjoj Z3 televiziji. 

Ipak, čini se da je Severina odustala od svoj šoua.

- Tačno je. Nisam se do sada oglašavala na tu temu, a moje se ime provlačilo u svakom tekstu, a da niko nije provjerio je li informacija tačna - kazala je Severina, prenosi Večernji list.

Na pitanje zašto nije demantirala čim se pojavilo njeno ime, pjevačica je jasno odgovorila:

- Zato što je činjenica da sam dugo pregovarala, imali smo vrlo ugodne radne sastanke i doista smo dogovorili da ćemo raditi, čak smo krenuli s okupljanjem ekipe. Međutim, onda se u medijima pojavila informacija da je riječ o ''Dodikovoj televiziji'', pa se odjednom samo moje ime počelo pojavljivati uz njegovo. Na kraju se uspostavilo da je doista riječ o partnerstvu s obitelji Dodik. Ne želim sudjelovati u projektu koji ima veze s osobom koja vrijeđa žene na najgori način i koji ne priznaje da je u Srebrenici počinjen genocid.

Istaknula je da je trenutno potpuno skoncentrisana na studio i završavanje sljedećeg albuma.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.