DAVIDOV OTAC

Davor Dragičević za "Avaz" o povratku u BiH: Vrijeme je da idem do kraja!

Neće imati mira nijedan dan kad se vratim dok ne dođe pravda, kaže Dragičević

Davor Dragičević: Neka hapse, proganjaju i sude. Avaz

Piše: M. Muračević

6.10.2021

Vijest da se Davor Dragičević, otac ubijenog mladića Davida vraća u Bosnu i Hercegovinu, izazvala je brojne reakcije korisnika društvenih mreža. Vraća se u Bosnu i Hercegovnu, ali ovaj put daje rok nadležnima da poduzmu konkretne mjere ili će uslijediti protesti kojima im neće dati mira.

- Jedan od razloga je i odbijanje statusa za azil koji sam podnio prije skoro tri godine. Dosta nelogičnih stvari se dešavalo oko toga, tako da slobodno mogu reći da je to politička odluka. Imam svjedoke sa tri ročišta, ali to mi sada nije prioritet, pa ću detaljnije o tome govoriti nekom drugom prilikom - rekao je Dragičević u razgovoru za portal „Avaza“.

Ističe kako se ovaj put energičnije vraća po pravdu za svog sina.

- To mi je jedino bitno. Čekam korake koje će preuzeti Tužilaštvo BiH u ispunjenju svojih obećanja jer dokaze sve imaju. Svoje odluke donosim isključivo sam i stojim iza njih. Ne bude li konkretnih poteza Tužilaštva BiH do Nove godine, to će značiti da su se i oni stavili na stranu ubica i zločinaca, kao i Tužilaštvo u Banjoj Luci. Poslije tog datuma riječ pravda i pravni put naše borbe gube svaki smisao - kaže Dragičević. 

Kaže da je konačno vrijeme, ili za pravdu ili za nepravdu. 

- Neka hapse, proganjaju i sude. To je njihov način koji su već pokazali. Vrijeme je da idem do kraja, do pravde za Davida. Neće imati mira nijedan dan kad se vratim dok ne dođe pravda. Ako se budem morao odlučiti na proteste sigurno neće biti mirni i dostojanstveni - zaključio je Dragičević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.