NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Izetbegović žrtvuje Komšića

Održan najveći samit u historiji Slovenije

Piše: Avaz.ba

7.10.2021

Današnja naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Izetbegović žrtvuje
Komšića.

ANALIZA Hrvatski član Predsjedništva polako odlazi u političku prošlost. Komšić će ostati upamćen kao političar koji je godinama vjerno služio kao unosan politički ulog za SDA.

AKTUELNO Parlamentarci u FBiH traže povlačenje spornog pravilnika.

Donošenje pravilnika kojim se naređuje promjena fiskalnih kasa u Federaciji BiH je isključivo finansijski interes nekoliko kompanija koje se bave prodajom tih uređaja, kazao je za „Avaz“ Irfan Čengić (SDP), zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH.

Komentar dana "Glavom bez obzira" napisao je Edin Skokić.

BRDO KOD KRANJA Održan najveći samit u historiji Slovenije. U Sloveniji, na Brdu kod Kranja održan je neformalni sastanak čelnika EU i lidera zapadnog Balkana. Samit je rezultirao potpisivanjem deklaracije za koju slovenski premijer Janez Janša kaže da sadrži mnoge dobre poruke za građane u regiji zapadnog Balkana.

PRESUDE Usvojena apelacija „Avaza“ u slučaju Milenka Stanića. Ustavni sud BiH zaštitio novinare od progona. Ustavni sud BiH usvojio je apelaciju (broj AP 2751/19) „Avaz-roto pressa”, koju je podnijela advokatica Almina Pilav protiv presude Okružnog suda u Bijeljini, a kojom je Milenku Staniću bila dodijeljena naknada štete u iznosu od čak 10.000 KM.

Ličnost dana je Miloš Gigović: Nagrada za sramotu.

Na stranama Globusa: Antikorupcijska afera trese Austriju.

PANDEMIJA  U BiH u sedam dana preminulo 195 osoba. Nevakcinisani na udaru, teško oboljeli pune bolnice.U Bosni i Hercegovini tokom posljednjih sedam dana od posljedica koronavirusa preminulo je 195 osoba. Prema riječima bh. stručnjaka, radi se o velikom broju preminulih u kratkom vremenskom roku.

Glavni grad BiH, Sarajevo, dobio je podršku za zajedničku organizaciju Zimskih olimpijskih igara 2030, zajedno s gradom Barcelonom. Odluka je donesena jučer u Ljubljani na sesiji evropskih olimpijskih komiteta.

SUĐENJE NOVALIĆU Saslušanjem dvoje svjedoka jučer je u Sudu BiH nastavljeno suđenje premijeru Fadilu Novaliću i drugima zbog nabavke 100 respiratora u vrijednosti od 10.530.000 KM, u jeku pandemije koronavirusa.

Munira Mujkić iz brčanskog prigradskog naselja Brod u nedjelju, 10. oktobra, broju godina dodat će treću znamenku. Rođendan će proslaviti s trojicom sinova, četiri kćerke, 15 unučadi, 13 praunučadi, snahama i zetovima te ostalom mnogobrojnom rodbinom.

Zbog prebukiranosti i nenošenja maski pljušte kazne GRAS-u i ’Centrotransu’.

“Avaz” u posjeti Narodnoj kuhinji “Stari Grad”.

Na stranama Crne hronik: Aleksandar Čabarkapa (40), Nemanja Mladenović (31), Aleksandar Nikolić (41) i Srđan Đurđević (45), svi iz Srbije, koji su pritvoreni u svojoj državi zbog sumnje da su 1. aprila opljačkali kuću u selu Stupnica kod Loznice, kako saznajemo, zbog reketa na području Mostara i šire predmet su istrage Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK).

DRAMA U SARAJEVU Gorio stan u starom dijelu grada. U posljednji tren spašene starija žena i djevojčica.

ISPOVIJEST "Doktor za rokenrol" Milić Vukašinović o zdravlju, porodici, muzici, koroni. Pitaju me hoću li uzeti unuke, a oni imaju živog oca.

Na sportskim stranama čitajte:

KOŠARK Nihad Selimović, predsjednik Sparsa , za "Avaz": Mi ništa ne odlučujemo.

KVALIFIKACIJE ZA SP Sead Kolašinac pred subotnji duel u Nur Sultanu: Sve poteškoće će pojača ti naš inat i želju.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.