FINANSIJSKA PODRŠKA

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije objavilo javni poziv za dodjelu 30 miliona KM

Specifičnost ovog javnog poziva je da će svi prijavljeni koji budu ispunjavali uslove dobiti sredstva proporcionalno broju uposlenih u privrednom društvu

Subvencije privatnim preduzećima i poduzetnicima. Vlada FBiH

Fu. M.

7.10.2021

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije objavilo je javni poziv za kandidovanje Programa utroška utvrđenih u razdjelu 17. Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2021. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije „Tekući transferi i drugi tekući rashodi - subvencije privatnim preduzećima i poduzetnicima“ u iznosu od 30 miliona KM.

Predmet javnog poziva je prikupljanje prijava za dodjelu finansijske pomoći, u skladu s Programom utroška sredstava utvrđenih u razdjelu 17. Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2021. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije “Tekući transferi i drugi tekući rashodi - Subvencije privatnim preduzećima i poduzetnicima“. Ukupna raspoloživa finansijska sredstva za provođenje ovog Javnog poziva iznose 30.000.000 KM. Maksimalan iznos finansijske pomoći koji se može dodijeliti jednom korisniku, po ovom javnom pozivu, ne može preći 700.000 KM.

Ovo ministarstvo poziva sve zainteresovane da preuzmu javni poziv sa web stranice www.fmeri.gov.ba, te da se prijave ukoliko ispunjavaju zadane kriterije.

Specifičnost ovog javnog poziva je da će svi prijavljeni koji budu ispunjavali uslove dobiti sredstva proporcionalno broju uposlenih u privrednom društvu.

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije napominje da privredna društva koja su bila korisnici finansijske pomoći u 2020. godini ne mogu aplicirati po ovom javnom pozivu, saopćeno je iz ovog federalnog ministarstva.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.