DEPONIJA UBORAK

U Mostaru povukli tužbu protiv građana tešku 700.000 KM

Gradonačelnik Mario Kordić danas će održati pres-konferenciju

S jedne od blokada deponije. Arhiv "Avaza"

Piše: M.Sm.

8.10.2021

Grad Mostar i javna preduzeća  „Komos“, „Parkovi“ i „Deponija“ povukli su  tužbu, tešku skoro 700.000 KM protiv  Udruženja građana  „Jer nas se tiče“. To su potvrdili iz Udruženja, istakavši da je tužba bezuvjetno povučena.

Podsjećamo, na 10. sjednici Gradskog vijeća usvojen je zaključak kojim se gradonačelniku daje ovlast da sa Udruženjem sklopi izvansudsku nagodbu.

-Prijedlog sporazuma bio je da će Grad povući tužbu ukoliko Udruženje pristane da ni na koji način ne ometa Plan prilagođavanja koji je donijelo Federalno ministarstvo okoliša i turizma. Nakon što smo odbili pristati na takvu ucjenu, uslijedili su razgovori i sastanci sa gradonačelnikom Kordićem, koje sada možemo nazvati uspješnima s obzirom na to da je tužba povučena bezuslovno, za šta smo se od samog početka i borili!

Upozoravali smo na besmislenost tužbe kojom su tuženi građani koji su ukazali na problem i nezakonite radnje. Ulice našeg grada su bile neuredne i zatrpane smećem prije blokade i još uvijek su- kazali  su iz Udruženja.

Iz Gradske uprave Mostar jutros su obavijestili medije da će, u vezi aktivnosti Grada vezanih za deponiju „Uborak“, gradonačelnik Mostara, Mario Kordić održati pres-konferenciju u 12.30 sati.

Podsjetimo mještani okupljeni oko Udruženja se više od dvije godine bore za zatvaranje deponije, njeno saniranje i izmještanje na drugu lokaciju, a više puta su odlagalište otpada danima držali u blokadi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.