SARAJEVO

Svečanost povodom 26. godišnjice: "Avaz" je uvijek bio na braniku države

Odigrali smo mnogo utakmica, ostvarili mnoge pobjede, zajedno s našim čitaocima, rekao je Demirović

Piše: L. Memčić

8.10.2021

Na svečanosti su uručena i priznanja najboljima za ovu, ali i prošlu godinu - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+34

Povodom 26. godišnjice „Dnevnog avaza“, tradicionalna svečanost upriličena je večeras u hotelu „Radon Plaza“ u Sarajevu, a prisustvovali su joj uposlenici najtiražnijeg i najutjecajnijeg medija u BiH.


Najjači bh. brend

„Avaz“ je jedan od najjačih bh. brendova i neprikosnoveni lider na medijskoj sceni naše zemlje. Glavni i odgovorni urednik Nermin Demirović istakao je da je „Avaz“ uvijek bio za građane i za BiH.

- „Dnevni avaz“ je uvijek bio na braniku države i tako će, sigurno, i ostati. „Avaz“ se bori za obične građane i to nikada nije moglo biti upitno. Odigrali smo mnogo utakmica, ostvarili mnoge pobjede, zajedno s našim čitaocima. Nekada smo nailazili na nefer protivnike, ali to nas nije pokolebalo. Ne treba sumnjati da ćemo tako i nastaviti - rekao je Demirović.

Najbolji nagrađeni

Tradicionalno, na svečanosti su uručena i priznanja najboljima za ovu, ali i prošlu godinu. Urednikom godine za 2020. godinu proglašen je Nermin Demirović. Nagradu za novinara godine dobio je Miralem Aščić, novinar Unutrašnjopolitičke rubrike, dok je novinarka Jet seta Nerma Ajnadžić proglašena najboljim mladim novinarom. Alen Bajramović iz Goražda dobio je priznanje za najboljeg dopisnika godine, a specijalna priznanja za 2020. godinu pripala su Seni Bandi i Elvedini Pazalji.

Za urednika 2021. godine proglašen je Miralem Aščić, pomoćnik glavnog i odgovornog urednika. Nagradu za najboljeg novinara dobio je Danijal Hadžović, novinar Unutrašnjopolitičke rubrike, a dopisnik godine je Hasan Čalić iz Gračanice. Najboljim mladim novinarom proglašen je Emir Ćosić, sportski novinar. Specijalna priznanja uručena su Amandi Krcić-Nalo, Lejli Karahmet-Pujagić i Ramizu Šetkiću.

Posebna priznanja

Dodijeljena su i priznanja za 25, 20, 15 i 10 godina rada. Sedmero uposlenika dobilo je priznanja za 25 godina provedenih u „Avazu“, a 11 za 20 godina rada. Za 15 godina rada priznanja je dobilo sedmero, a za deset godina četvero uposlenika „Avaza“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.