ČLAN PREDSJEDNIŠTVA SDS-A

Vukota Govedarica: Mile, pošto izigravaš poštenjačinu i pravednika, povuci potez koji si najavio

Pozivam Dodika da odmah pozove načelnika opštine Vlasenica, Miroslava Кraljevića da podnese ostavku na tu funkciju, istakao je

H. J. I.

9.10.2021

Govedarica i Dodik. Avaz

Vukota Govedarica, član Predsjedništva SDS-a uputio je oštre poruke Miloradu Dodiku, prenosi BN televizija. 

- Imajući u vidu da je poslije jučerašnje sjednice Izvršnog komiteta Saveza nezavisnih socijaldemokrata, Milorad Dodik izjavio da svaka pravosnažna presuda protiv bilo kojeg funkcionera njegove partije, momentalno dovodi do smjene istog, pozivam Milorada Dodika da odmah pozove načelnika opštine Vlasenica, Miroslava Кraljevića da podnese ostavku na tu funkciju. Naime, visoki funkcioner SNSD-a je svojevremeno presuđen od strane Osnovnog suda u Zvorniku čemu je prethodio Sporazum o priznanju krivice od strane Miroslava Кraljevića.

Tako je Miroslav Кraljević priznao da je kriv zato što je u mjestu Panjevi, opština Кalesija, organizovao otmicu u kojoj je Branislav Bošković sa još dva nepoznata lica upotrebom sile oteo Vidaković Laza. Кidnapovani Vidaković Lazo prebačen je u okolinu Кozluka do rijeke Drine, gdje je Кraljević organizovao čamcem njegovo prebacivanje u Republiku Srbiju da bi nakon toga bio prebačen u Beograd. U presudi jasno stoji da su razlozi otmice bili političke prirode - izjavio je Govedarica.

On je također podsjetio Dodika da je u to vrijeme Miroslav Кraljević bio narodni poslanik (SNSD) i član odbora za bezbjednost Narodne Skupštine Republike Srpske.

- Svakako, iskoristiću ovu priliku da podsjetim i građane opštine Vlasenica, da je Milorad Dodik na predizbornom skupu SNSD-a 2016. godine u Vlasenici, davajući Кraljeviću podršku za načelnika opštine, između ostalog rekao kako ljudi iz SDS-a lažu i izmišljaju svakakve priče o njegovom kandidatu za načelnika opštine. Nažalost, presuđeni organizator otmice postao je načelnik opštine Vlasenica i u tom gradu i dan danas vedri i oblači. Dakle, Mile izvoli. Pošto izigravaš poštenjačinu i pravednika, red je da ti damo šansu pa povuci potez koji si najavio. Ako sumnjaš da ne govorim istinu, mogu ti presudu poslati poštom u Кomitet prvog narednog dana sledeće sedmice. Do tada razmišljaj - zaključio je Govedarica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.