REAGIRANJE

Sarajevska SDA: Saobraćajni kolaps je direktna posljedica nemara i neznanja kantonalne vlasti

Najnoviji saobraćajni kolaps koji je kantonalna vlast priuštila građanima Sarajeva direktna je posljedica nemara i neznanja onih koji bi trebali upravljati procesima u interesu tih građana

Saobraćajni kolaps u Sarajevu. Avaz

E. T.

9.10.2021

Odlukom da se dozvoli blokiranje vitalnih gradskih saobraćajnica zbog biciklističke utrke, bez planiranih adekvatnih alternativnih pravaca, Vlada Kantona Sarajevo i Ministarstvo saobraćaja su potvrdili apsolutno odsustvo sluha i interesa za potrebe građana, saopćeno je danas iz sarajevskog Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije. 

- Najnoviji saobraćajni kolaps koji je kantonalna vlast priuštila građanima Sarajeva direktna je posljedica nemara i neznanja onih koji bi trebali upravljati procesima u interesu tih građana, a koji to očigledno ne znaju i ne žele. Još jednom se pokazalo da se ozbiljnim sistemom kakav je Kanton Sarajevo ne može upravljati putem Facebooka i društvenih mreža.

Organizacija sportsko-rekreativnih događaja je poželjna i dobrodošla, ali isključivo na način na koji se neće ugroziti zdravlje, vrijeme i novac ogromne većine građana. Za navedeno je potrebna volja, ali i znanje i iskustvo u oblasti saobraćajne struke što trenutni ministar ne posjeduje, za razliku od ministra Kalema koji je bio iz SDA. Zbog svega navedenog SDA je uvijek insistirala da se imenovanja vrše na bazi relevantne struke, a ne na bazi podjele ministarstva kao izbornog plijena što je uradila sadašnja većina u KS.

Redovni saobraćajni kolapsi i blokade cijelog grada, vakcinisanje ministara Pfizerom tajno i preko reda, dodjela ugovora M-telu, kreditno zaduživanje Kantona, kao i ostali mnogobrojni skandali “Trojke” ostat će jedino naslijeđe ove kantonalne vlasti koja svakim danom potvrđuje status najgore vlade u historiji Kantona Sarajevo - navode iz SDA. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.