OGORČENI SABORCI

Neka se vlasti stide što spomenik Zaimu Imamoviću u Goraždu još nije izgrađen

Ne znamo kako ih nije stid doći na mezar rahmetli Zaimu, a da u Goraždu spomenika komandantu još uvijek nema, kažu saborci

Saborci na mjestu pogibije komandanta. Avaz

Piše: A. Bajramović

10.10.2021

Jedan broj saboraca komandanta Zaima Imamovića iz Goražda i Sarajeva prošli su stazama kojima su koračali, predvođeni herojem odbrane Goražda i sarajevsko – treskavičkog ratišta. Oni su posjetili i lokalitet Čelina na Treskavici, gdje je 9. oktobra ratni komandant 1. drinske udarne brigade i 14. divizije Armije RBiH i poginuo.




Neka ih je stid

Jutrošnji polazak sa lokacije na kojoj je prije tri godine položen kamen - temeljac. Avaz

- Nismo željeli biti dio zvaničnih protokola, jer ogorčeni smo zbog činjenice da spomenik Zaimu Imamoviću u Goraždu nikada nije izgrađen, iako je kamen temeljac položen još prije tri godine. Neka se stide svi na vlasti u ovom gradu i kantonu, od vijećnika do premijera. Ne znamo kako ih nije stid doći na mezar rahmetli Zaimu ili proučiti Fatihu na Dujmovskim brdima, gdje je izgrađen spomenik našem komandantu, a da u Goraždu, gradu za čiju je odbranu i oslobađanje dao ogroman doprinos, spomenika komandantu Imamoviću još uvijek nema – kazali su nam učesnici, koji su na svoj pohod i krenuli sa lokacije na kojoj je najavljena izgradnja spomen - obilježja.


Ništa nije urađeno

Podsjetimo, šest godina je trebalo od inicijative do najave izgradnje spomenika Zaimu Imamoviću u Goraždu. Prije tri godine, tokom obilježavanja 23. godišnjice pogibije ovog heroja odbrambeno – oslobodilačkog rata, u centru Goražda, na lokaciji na kojoj je planirana izgradnja, položen je kamen – temeljac. Za tri godine radovi nisu ni počeli.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.