PRUŽIO PODRŠKU

Muriz Memić s roditeljima stradalih Edite i Selme: U ovoj boli smo zajedno

Što više prolazi, sve je teže. Peta godina, sada mi se vratila slika kada se to sve desilo, kazao je Memić ispred Filozofskog fakulteta gdje je danas obilježena peta godišnjica poginije Edite Malkoč i Selme Agić

Piše: N. Aj.

10.10.2021

Očevi Edite i Selme, Enes i Amir, zajedno s Murizom Memićem. E. Š.

Porodica ubijenog Dženana Memića, sestra Arijana i otac Muriz, pružili su podršku porodicama tragično nastradalih studentica Selme Agić i Edite Malkoč, čiji su se životi ugasili prije pet godina.

Danas su se porodice, prijatelji, kolege, poznanici okupili ispred Filozofskog fakulteta u Sarajevu, koji su i Selma i Edita pohađale, a gdje im je prije tri godine podignut spomenik. Odali su im počast i položili svijeće na spomeni

Što više prolazi, sve je teže. Peta godina, sada mi se vratila slika kada se to sve desilo. Mi smo u ovoj boli zajedno, sve to proživljavamo. Na današnji dan se ne može ništa reći - kazao je Muriz Memić i dodao:

Da se nisu Enes i Amir (očevi Edite Malkoč i Selme Agić, op.a.) borili, znamo kako bi i ovo završilo. Na sve načine će pokušati zaustaviti i postupak u slučaju za Dženana. Moramo se boriti i pokazati da možemo, zadnji protesti su bili najveći do sada. Novi protesti će biti ispred OHR-a, naša država neće da radi.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.