"GOSPODIN" U AKCIJI

Sjajna atmosfera na Grbavici: Humanitarna utakmica između 100 djece iz škola fudbala i 11 prvotimaca "Plavih"

Neviđena fudbalska predstava u organizaciji FK Željezničar FK Željezničara i Udruženja Pomozi.ba

Piše: A. Č.

10.10.2021

Humanitarna utakmica na Grbavici - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

FK Željezničar i Udruženje Pomozi.ba organiziraju humanitarnu utakmicu na Stadionu Grbavica između 100 djece iz sarajevskih škola fudbala i 11 prvotimaca "Plavih". 

Utakmica je počela u 19 sati, a na Grbavici vlada sjajna atmosfera.

U ovom prelijepom ambijentu odjekuje dječija graja koja u humanitarnoj utakmici igra protiv svojih idola.

Predsjednik FK Željezničar Nazif Hasanbegović je nzahvalio svima koji učestvuju u ovom projektu i pozvao sve da podrže ovu akciju.


- U FK Željezničar smo bez imalo razmišljanja i dvojbe odlučili da pomognemo u provođenju ove akcije i svega onoga što radi Udruženje Pomozi.ba, jer smo zaista senzibilni kada goivorimo o tom udruženju i svjedočimo već dovoljno dugo vrijemena onome što rade - kazao je tada Hasanbegović.

Direktor Udruženja Pomozi.ba Elvir Karalić istakao je da je puno firmi i pojedinaca podržalo ovu akciju, te da su kupovinom karata i donacijama pomogli realizaciju projekta.



Naglasio je "da je ova organizacija do sada uradila na stotine raznih humaniratnih događaja, ali da je ovo uistinu najveći".

Projekt menadžer Pomozi.ba Jasmin Ligata uoči utakmice rekao je da se raduje prilici da 100 dječaka iz sarajevskih škola fudbala istrči na Grbavici i dobije priliku da igra utakmicu protiv prvotimaca Želje.

Prihod od ulaznica i sponzora donirat će se u fond Udruženja Pomozi.ba za liječenje građana Bosne i Hercegovine, a kompanija Mozzart će u isti fond donirati 2.000 KM za svaki postignuti gol prvotimaca Želje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.