AVAZ NA LICU MJESTA

Vlada FBiH: Počeo drugi sastanak u vezi poskupljenja struje

Na sastanak su i danas stigli predstavnici Udruženja poslodavaca FBiH (UPFBiH) i Uprave Javnog preduzeća "Elektroprivrede BiH", federalni premijer Fadil Novalić i ministar energetike, rudarstva i industrije Nermin Džindić

E. Halimić

Sa sastanka u VLadi FBiH: Hoće li doći do poskupljenja struje

Foto: E. Halimić


U zgradi Vlade Federacije u Sarajevu počeo je drugi sastanak u vezi najavljenog poskupljenja električne energije za privrednike u većem bh. entitetu.

Podsjećamo, „Elektroprivreda BiH“ predložila je povećanje cijene električne energije u rasponu od 70 do 120 posto, a na šta su reagirali iz Udruženja poslodavaca FBiH.

Na sastanak su i danas stigli predstavnici Udruženja poslodavaca FBiH (UPFBiH) i Uprave Javnog preduzeća "Elektroprivrede BiH", federalni premijer Fadil Novalić i ministar energetike, rudarstva i industrije Nermin Džindić.

  • Sa sastanka u Vladi FBiH

    Sa sastanka u Vladi FBiH

    Foto: E. Halimić


Prošli sastanak održan je 5. oktobra, a nakon sastanka saopćeno je da je isti okončan bez postignutog dogovora.

Na prošlom sastanku je razgovarano o tome šta je ponuđeno i o kojem se povećanju cijena električne energije radi, a dogovoreno je da se sastanci nastave. Potrebno je da svi shvate koji je stvarni razlog povećanja cijena struje, a ako do njega dođe. Sve to kako bi izvozno orijentirane kompanije mogle objasniti svojim partnerima. Mora se doći do razumne cijene koja će biti svima prihvatljiva. 

Više o temi Vlada FBiH

KOMENTAR DANA
Bez prava na grešku
NA VRH

Podijeli članak na