PRENOSIMO

Vasković: Dodik ima materijal kojim može Stanivukovića poslati na političku deponiju

Vasković u svom novom blogu tvrdi da Stanivuković i Aleksandar Zolak, direktor Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH, imali saznanja o aferi koja je potresla vlast SNSD-a

Vasković najavljuje nove skandale. Printscreen

A. Ka.

11.10.2021

Novinar i blogger Slobodan Vasković, koji je nedavnom objavom skandaloznih fonografija sada već bivšeg gradonačelnika Prijedora Dalibora Pavlovića, kao i razotkrivanjem afere "Kisik" dobrano uzburkao političku scenu bh. entiteta RS, najavljuje razotkrivanje novog skandala.

Vasković u svom novom blogu tvrdi da Stanivuković i Aleksandar Zolak, direktor Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH, imali saznanja o aferi koja je potresla vlast Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) "najmanje mjesec dana prije nego što je objavljena informacija o kisiku".

Afera „Kisik“

- To praktično znači da Stanivuković i Zolak nisu ništa bolji od dr. Vlade Crta Đajića i ostalih trovača sopstvenog naroda. Kako je Stanivuković 'kralj' spinova i populizma, razlog za neobjavljivanje informacije o korištenju medicinskog kiseonika treba tražiti u njegovoj bolesnoj ambiciji da bude kandidat za predsjednika Republike Srpske - piše Vasković.

Tvrdi koji dodaje da su mu ljudi iz najbližeg Stanivukovićevog okruženja potvrdili da je Stanivuković prvobitno imao namjeru da informaciju o korištenju industrijskog kisiku objavi u novembru ili u decembru ove godine, neposredno pred odlučivanje opozicije o kandidatima za dvije inokosne funkcije.

- Nema sumnje da sam otkrivanjem afere „kisik“ pokvario Stanivukovićev plan i natjerao ga da reaguje ranije od planiranog - piše Vasković.

Nadalje, Vasković tvrdi da je Stanivuković prije desetak dana podnio Republičkom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv više lica povezanih sa aferom „kiseonik“.

- Naravno, Stanivuković tom prilikom nije propustio da se uslika, i to ispred objekta u kojem je smješteno Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala pomenutog tužilaštva - piše Slobodan Vasković, optužujući mladog gradonačelnika da je nastavio prakse SNSD-ovog Igora Radojčića.

Vaskovićev izvor iz Dodikovog okruženja tvrdi da SNSD ima svog informatora u Stanivukovićevom kabinetu. Upravo je taj informator dostavio veći dio kompromitujućeg materijala, uključujući i vrlo "nezgodne" fotografije i snimke nastale prilikom Stanivukovićevog odmora u Crnoj Gori ovog ljeta, piše Vasković na svom blogu.

Dodaje kako upravo zbog toga Stanivuković nije taj koji najviše priželjkuje da bude kandidat za funkciju predsjednika RS.

- Može se slobodno reći da to znatno više od njega želi Milorad Dodik. U posljednjih nekoliko mjeseci među visokopozicioniranim članovima SNSD-a kruže informacije da Milorad Dodik posjeduje obiman kompromitujući materijal o Drašku Stanivukoviću. Dodik taj materijal planira koristiti u kampanji za opće izbore 2022. godine. Prema navodima, taj materijal je više nego dovoljan da Stanivukovića pošalje na političku deponiju - tvrdi Vasković.

Cjelodnevno praćenje

Prema njegovim riječima, "Dodik je sve samo ne naivan".

- On je odmah po izboru Stanivukovića za gradonačelnika Banja Luke naredio svojim saradnicima da se organizuje cjelodnevno praćenje Stanivukovića, a sve sa ciljem prikupljanja kompromitujućeg materijala. Uz to, Dodik je naredio da se detaljno istraži Stanivukovićeva prošlost. Dodik je lično dr. Vladu Đajića zadužio da pribavi medicinsku dokumentaciju koja se odnosi na Stanivukovića - ističe Vasković, te zaključuje:

- Milorad Dodik je uzdrman udarcima sa svih strana, ali je još uvijek dovoljno politički mudar da se bez većih problema obračuna sa Stanivukovićem. Za razliku od Dodika, koji mudro ćuti i čeka da opozicija izvrši političko samoubistvo kandidovanjem Stanivukovića, neka Dodiku bliska lica pokazuju da imaju znatno manje političkog talenta od Dodika.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.