LIDER SDP-A

Nermin Nikšić za "Avaz": Ko će biti SDP-ov kandidat za Predsjedništvo odlučit će organi stranke, Zvizdiću sam sve davno rekao

Moj stav o kandidaturi Denisa Zvizdića kao zajedničkog kandidata kojeg bi podržao i SDP prenio sam Zvizdiću na sastanku kada smo o tome razgovarali, kaže Nikšić

Nermin Nikšić. SDP

Piše: M. Aščić

12.10.2021

Nermin Nikšić, lider SDP BiH, komentirajući pisanje pojedinih medija da je na strateškom planiranju u Tešnju "pismeno definisano da ova partija neće dati podršku Denisu Zvizdiću u kandidaturi za člana Predsjedništva BiH" da ne zna "zašto se to već nekoliko puta dešava uglednom portalu s reputacijom "vodećeg medija" da pušta netačne i neprovjerene informacija o SDP BiH. 


Očito njihov “lažni valter”

 - Oni očito u redovima SDP imaju nekog “lažnog valtera” koji im daje proizvoljne i netačne informacije. Naravno da su mogli i oni poput vas nazvati i pitati, te dobiti istinit odgovor. A istina je da jučer nije bilo potrebe da se stavljaju bilo kakve tačke jer nije bila sjednica organa SDP koji donose odluke o kandidaturama. Naravno da je strateško planiranje mjesto na kome se govori o mnogim aktuelnim temama, pa i o predstojećim izborima. Moj stav o kandidaturi Denisa Zvizdića kao zajedničkog kandidata kojeg bi podržao i SDP prenio sam Zvizdiću na sastanku kada smo o tome razgovarali. Ako je trebalo stavljati tačku onda je ona stavljena na jednoj od sjednica Predsjedništva na kojima očito njihov “lažni valter” ne učestvuje. Jučer smo se kao najjača opoziciona partija bavili u ovom trenutku puno važnijim temama od toga ko će biti kandidat za člana Predsjedništva - rekao nam je Nikšić.

On je kazao da su u SDP BiH svjesni političke krize i blokada u Bosni i Hercegovini, koordiniranog udara na državne institucije i širenja ratne psihoze.

 - U vrijeme kada se moramo suprotstaviti sve agresivnijim i bezobraznijim napadima i osporavanjima teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine baviti se temom ko će biti kandidat nije pitanje koje u SDP BiH ima prioritet. Za nas je Bosna i Hercegovina iznad svih nas i niko se ne treba zanositi da može krenuti u njeno rušenje bez našeg žestokog odgovora. Uostalom o našoj reakciji i zaključcima koje smo donijeli upoznali smo javnost saopštenjem SDP BiH. Naravno da se život neće i ne može zaustaviti. Nećemo dopustiti da se zanemare osnovni životni problemi građana. Zbog toga će SDP kao najjača opoziciona partija i dalje nuditi federalnoj vladi zakonska rješenja koja treba da osiguraju bolji status radnika i penzionera, bolju zdravstvenu zaštitu za sve građane, kvalitetniji ambijent poslodavcima - istakao je.


Kriminalna vlast

Dodao je da su svjesni da se katastrofalna, kriminalna vlast koja se guši u korupciji može promijeniti samo na izborima.

- Zbog toga nastavljamo rad na okupljanju opozicionih snaga koje su spremne da se suprotstave vladajućim etno-nacionalnim strankama. Ko će biti SDP-ov kandidat kojeg bi ponudili partnerskim strankama za zajedničkog kandidata, ukoliko ne budemo našli nestranačku ličnost, odlučit će organi SDP BiH nakon provedene ankete među članovima - kaže Nikšić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.