ZASTUPNICA SNSD-A

Sanja Vulić o Džaferoviću: Islamske zemlje mu ne mogu pomoći

Ona je navela da se Šefik Džaferović može šepuriti po Malmeu

Sanja Vulić. Avaz

Fu. M.

12.10.2021

Zastupnica SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić rekla je da su na Samit Pokreta nesvrstanih, koji je održan u Beogradu, bili pozvani svi članovi Predsjedništva BiH, a to što, kako je kazala "dva bošnjačka člana Šefik Džaferović i Željko Komšić ne vole biti ni na tlu matice Srpske, Republike Srbije, to je odraz njihovog odnosa prema Srbima širom svijeta".

Vulić je poručila Džaferoviću da piše kome hoće i šta hoće, jer se njegova, kao i politika stranke iz koje dolazi SDA "svodi na nivo tužibaba".

– Islamske zemlje mu ne mogu pomoći jer mi, Srbi iz Republike Srpske, biramo i biraćemo svoje predstavnike u  institucijama BiH ili ih neće biti – naglasila je Vulić.

Mimo svih zakona i Ustava

Ona je navela da Džaferović nije kadar da govori uopšte o Ustavu i da se poziva na njega, iako sebe po Sarajevu predstavlja najvrsnijim pravnikom, te da o njegovom poštavanju Ustava najbolje govori njegova šutnja prilikom imenovanja članova CIK-a, mimo svih zakona i Ustava.

– Također, vrstan pravnik sebi ne bi dozvolio da bude sumnjiv, a Džaferović i te kako jeste o čemu svjedoči proces Amiru Zukiću i drugima u predmetu ‘Bosna’, o imenovanju izvršnog direktora u ‘Elektroprivredi BiH’. O ratu i njegovoj ratnoj prošlosti da i ne govorimo – istakla je Vulić.

Ona je navela da se Šefik Džaferović može šepuriti po Malmeu i kleti u BiH koja nema nikakvu budućnost sve dok takvi kao on pokušavaju da ponižavaju i omalovažavaju srpski narod.

Grčevito se bore za fotelju

– Milorad Dodik jeste predstavnik Srba i to svih čestitih Srba, a ti čije Vi interese zastupate i koji su spremni da mijenjaju vjeru i sa Vama teže ka unitarnoj BiH, ti i nisu kadri predstavljati Srbe. Ljubav prema Republici Srpskoj, jača je od bilo kakve Vaše opsesije za unitarnom, islamskom BiH – poručila je Vulić.

Ona je istakla da je Džaferoviću očigledno krivo što Dodik otvara pretpostavke za poslove u Iraku, dok su on i Željko Komšića mandat prespavali i sačuvali fotelju za koju se grčevito bore.

– Vi ste Džaferoviću svoju ulogu odigrali i nemojte drugima držati lekcije, pogotovo diplomatske, jer to nije Vaš teren – zaključila je Vulić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.