KORISNE INFORMACIJE

Stanje na putevima u BiH: Smanjena vidljivost zbog magle

Izdvajamo dionice uz rijeke Unu, Drinu, Lašvu i Spreču, saopćeno je iz BIHAMK-a

Magla u kotlinama i uz rijelne tokove. Ilustracija

A. Ka.

13.10.2021

U jutarnjim satima na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove u BiH vozači se upozoravaju na smanjenu vidljivost, zbog magle.

- Izdvajamo dionice uz rijeke Unu, Drinu, Lašvu i Spreču. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu – saopćeno je iz BIHAMK-a.


Sanacija puta

Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Podlugovi-Sarajevo sjever saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova. Također, u tunelima Hum i Pečuj na Zeničkoj zaobilaznici izvode se radovi na sanaciji “šahta” u lijevoj traci obje tunelske cijevi, zbog čega se saobraća usporeno-voznom trakom. Na mjestu radova postavljena je privremena saobraćajna signalizacija.

U tunelu Crnaja (Konjic - Jablanica) saobraća se naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na putu Tuzla - Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 6 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. 

Kratkotrajna zadržavanja

Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putevima: Donji Vakuf - Jajce (Skela), Nemila - Žepče (Donja Golubinja), Grude - Ljubuški (na izlazu iz Gruda), Stolac - Hutovo (u mjestu Cerovica), Šipovo - Jezero i Gračanica - Srnice Donje.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.