PARLAMENT BIH

Bakir Izetbegović stigao na "kafu" kod Dragana Čovića

Iako je nepotvrđeno Čoviću i Izetbegoviću trebao bi se pridružiti i Nikola Špirić iz SNSD-a

Bakir Izetbegović. E. Halimić

Piše: E. Halimić

13.10.2021

Lideri SDA i HDZ-a Bakir Izetbegović i Dragan Čović sastali se u 11 sati na neformalnom sastanku na kojem će navodno razgovarati i o eventualnoj deblokadi Parlamenta BiH, ali i izmjenama izbornog zakona.

Kako javlja reporter "Avaza" s lica mjesta, u zgradu Parlamenta BiH stigao je lider SDA Izetbegović.

Inače, Izetbegović i Čović su i u rukovodstvu Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine. Izetbegović, koji je predsjedavajući ove državne institucije, i Čović, koji je zamjenik predsjedavajućeg još u ponedjeljak u medijima su najavili ovaj razgovor.


Bakir Izetbegović. E. Halimić

Iako je nepotvrđeno, "kafi" Čovića i Izetbegovića trebao bi se pridružiti i Nikola Špirić iz SNSD-a, koji također obnaša dužnost zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda.

Podsjećamo, rad državnih institucija blokiran je već skoro tri mjeseca, a to je direktna posljedica odluke stranaka iz Republike Srpske da ne učestvuju u radu državnih institucija.

Kao razlog za donošenje ovakve odluke stranke iz RS su navele odluku bivšeg visokog predstavnika Valentina Incka (Inzko) iz jula ove godine da nametne zakonsku zabranu negiranja genocida i drugih ratnih zločina.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.