LIDER PDP-A

Borenović: RS ne trebaju nametnuti zakoni, likovanje političkog Sarajeva je kontraproduktivno

On se tokom razgovora osvrnuo na aktuelne političke teme, istakavši da isključivo vlast, ali i dio međunarodne zajednice snose odgovornost za krize u BiH

N. Aj.

Donati i Borenović

Foto: PDP


Predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović poručio je u razgovoru sa šefom Regionalne kancelarije Delegacije EU u Banjoj Luci Stefanom Donatijem da Republici Srpskoj i BiH ne trebaju nametnuti zakoni, poput Inzkovog zakona, koji je stvorio jednu od najvećih političkih kriza u BiH.

- Trebaju nam zakoni koji su rezultat unutrašnjeg dogovora, jer svako nametnuto rješenje je neuspjeh i slabost. Zato je likovanje političkog Sarajeva kontraproduktivno, ne trebaju pobjednici ili poraženi, nego kompromisi - rekao je Borenović.

On se tokom razgovora osvrnuo na aktuelne političke teme, istakavši da isključivo vlast, ali i dio međunarodne zajednice snose odgovornost za krize u BiH, saopćeno je iz PDP-a.

Predsjednik PDP-a je naglasio potrebu za reformama, posebno u oblasti vladavine prava, borbe protiv korupcije, fer i poštenih izbora, nezavisnosti pravosuđa i slobode medija, za šta se PDP zalaže.

NA VRH

Podijeli članak na