SASTALI SE DANAS

Crnadak ambasadoru Italije Di Ruci: Dejtonski sporazum je jedini okvir za suživot

Za PDP apsolutni prioriteti nove vlasti treba da budu borba protiv korupcije i ekonomski razvoj, rekao je Crnadak

N. Aj.

Crnadak s Di Rucom

Foto: PDP


Potpredsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Igor Crnadak sastao se danas u sjedištu ove stranke s novoimenovanim ambasadorom Italije Markom di Rucom (Marco Di Ruzza).

Crnadak je upoznao ambasadora Di Ruca sa stavovim PDP-a o aktuelnoj političkoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, te najvažnijim prioritetima u radu PDP-a.

- Za PDP Dejtonski sporazum je jedini okvir u kojem se može graditi suživot i dalji razvoj sva tri naroda i svih građana u BiH, istakao je Crnadak, dodavši da je PDP snažno proevropski orijentisana politička partija koja u bliskoj budućnosti vidi Republiku Srpsku i BiH u Evropskoj uniji.

Govoreći o političkim odnosima, Crnadak je upoznao ambasadora da će na Opštim izborima 2022. godine opozicija imati zajedničke kandidate za predsjednika Republike Srpske i člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske, te da PDP očekuje potpune promjene, kao nastavak pobjeda opozicije na lokalnim izborima u Banjoj Luci i Bijeljini, te brojnim drugim mjestima.

- Za PDP apsolutni prioriteti nove vlasti treba da budu borba protiv korupcije i ekonomski razvoj. Nadam se da će brojna iskustva Italije iz oblasti borbe protiv mafije, organizovanog kriminala i korupcije pomoći pravosudnim i drugim institucijama u Republici Srpskoj i BiH da i kod nas ta borba bude mnogo jača i efikasnija nego do sada - istakao je Crnadak.

Crnadak je poželio sreću ambasadoru di Rucu tokom mandata u BiH, te pozdravio odlične bilateralne odnose sa Italijom, posebno u oblasti trgovinske razmjene i kulture, kao i dugogodišnju podršku Italije na putu evropskih integracija.

NA VRH

Podijeli članak na