SUD BIH

Danas se nastavlja suđenje u slučaju "Dženan Memić": Prvi svjedok je Muriz Memić

Na Facebook stranici "Pravda za Dženana Memića" objavljen je poziv na Sud koji je Muriz Memić dobio u svojstvu svjedoka uz napomenu da počinje u 9 sati

N. Aj.

Muriz Memić

Foto: Avaz


Danas se nastavlja suđenje u Sudu Bosne i Hercegovine u predmetu "Dženan Memić", slučaju koji se veže za smrt mladića Dženana koji je stradao po još nerazjašnjenim okolnostima u februaru 2016.

Sudi se njegovoj bivšoj djevojci Alisi Ramić (djevojačko Mutap), njenom ocu Zijadu Mutapu, dvojici policajaca Hasanu Dupovcu i Josipu Bariću, te Muameru Ožegoviću – radniku hotela “Kristal” sa kojeg su nadzorne kamere snimile događaj.

  • Objava na grupi "Pravda za Dženana Memića"

    Objava na grupi "Pravda za Dženana Memića"

    Foto: Printscreen


Optuženi se terete za krivično djelo organizovanog kriminala, formiranje kriminalne grupe, prikrivanje i fingiranje dokaza, davanje lažnih iskaza, zloupotrebu položaja – radi prikrivanja stvarnih uzroka smrti Dženana Memića.

Prvi svjedok danas bit će Muriz Memić, Dženanov otac, koji se već pet i po godina bori da istinu i pravdu za svoje dijete.

Na Facebook stranici "Pravda za Dženana Memića" objavljen je poziv na Sud  koji je Muriz Memić dobio u svojstvu svjedoka uz napomenu da počinje u 9 sati.

NA VRH

Podijeli članak na