SARADNJA

Pripadnici Oružanih snaga BiH na obuci s vojskom Srbije: Evo o čemu se radi

Na obuci u Požarevcu su podoficiri i vojnici koji su postavljeni na dužnosti komandira odeljenja i operatora, i oni će, po završetku obučavanja, biti osposobljeni za upotrebu ovog protivoklopnog oružja u svim uslovima

E. T.

Vojnici OS BiH na obuci

Foto: Vojska Srbije


U Centru za obuku kopnene vojske u Požarevcu realizuje se višenedjeljna obuka pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine za rukovanje protivoklopnim lansirnim kompletom 9K111 „fagot“.

 • Na obuci u Požarevcu su podoficiri i vojnici

  Na obuci u Požarevcu su podoficiri i vojnici

  Foto: Vojska Srbije


Na obuci u Požarevcu su podoficiri i vojnici koji su postavljeni na dužnosti komandira odeljenja i operatora, i oni će, po završetku obučavanja, biti osposobljeni za upotrebu ovog protivoklopnog oružja u svim vremenskim, zemljišnim i borbenim uslovima.

 • Težište je na pripremama za realizaciju gađanja

  Težište je na pripremama za realizaciju gađanja

  Foto: Vojska Srbije


Težište je na pripremama za realizaciju gađanja, u okviru kojih će svaki polaznik na trenažeru izvršiti oko 2.500 lansiranja rakete, u uslovima ograničene vidljivosti, zadimljavanja bojišta, pojave bljeska rakete, promjene pravca kretanja i iznenadnog ubrzavanja cilja.

 • Jačanje bilateralnih odnosa sa partnerskim državama

  Jačanje bilateralnih odnosa sa partnerskim državama

  Foto: Vojska Srbije


Ovo je drugi put da se pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine obučavaju za upotrebu protivoklopnog lansirnog kompleta 9K111 „fagot“ u Centru za obuku kopnene vojske.

Realizacija ovakvih i sličnih usavršavanja za pripadnike stranih oružanih snaga pokazatelj je povjerenja koje sistem obuke u Vojsci Srbije uživa u regionu i svijetu i doprinosi jačanju bilateralnih odnosa sa partnerskim državama.

NA VRH

Podijeli članak na