SARADNJA

Pripadnici Oružanih snaga BiH na obuci s vojskom Srbije: Evo o čemu se radi

Na obuci u Požarevcu su podoficiri i vojnici koji su postavljeni na dužnosti komandira odeljenja i operatora, i oni će, po završetku obučavanja, biti osposobljeni za upotrebu ovog protivoklopnog oružja u svim uslovima

Vojnici OS BiH na obuci. Vojska Srbije

E. T.

14.10.2021

U Centru za obuku kopnene vojske u Požarevcu realizuje se višenedjeljna obuka pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine za rukovanje protivoklopnim lansirnim kompletom 9K111 „fagot“.


Na obuci u Požarevcu su podoficiri i vojnici. Vojska Srbije

Na obuci u Požarevcu su podoficiri i vojnici koji su postavljeni na dužnosti komandira odeljenja i operatora, i oni će, po završetku obučavanja, biti osposobljeni za upotrebu ovog protivoklopnog oružja u svim vremenskim, zemljišnim i borbenim uslovima.


Težište je na pripremama za realizaciju gađanja. Vojska Srbije

Težište je na pripremama za realizaciju gađanja, u okviru kojih će svaki polaznik na trenažeru izvršiti oko 2.500 lansiranja rakete, u uslovima ograničene vidljivosti, zadimljavanja bojišta, pojave bljeska rakete, promjene pravca kretanja i iznenadnog ubrzavanja cilja.


Jačanje bilateralnih odnosa sa partnerskim državama. Vojska Srbije

Ovo je drugi put da se pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine obučavaju za upotrebu protivoklopnog lansirnog kompleta 9K111 „fagot“ u Centru za obuku kopnene vojske.

Realizacija ovakvih i sličnih usavršavanja za pripadnike stranih oružanih snaga pokazatelj je povjerenja koje sistem obuke u Vojsci Srbije uživa u regionu i svijetu i doprinosi jačanju bilateralnih odnosa sa partnerskim državama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.