NIŽE CIJENE 20 POSTO

Općinski sud u Sarajevu registrirao kompaniju: Ruski trgovački lanac MERE kreće s Ilidže

Prostori su već zakupljeni i trenutno se radi na renoviranju i opremanju l Nakon Sarajeva slijedi otvaranje trgovina širom države, kaže Muratović

Cijene u prodavnicama MERE bit će za čak 20 posto niže. Avaz

Piše: E. Halimić

15.10.2021

Općinski sud u Sarajevu, kako saznaje „Avaz“, registrirao je društvo s ograničenom odgovornošću za promet i usluge „Eksperttorg“, u okviru kojeg će poslovati ruski trgovinski lanac MERE, koji ulazi na tržište Bosne i Hercegovine.

Naime, kompanija „Express Consulting“ zastupa trgovački lanac MERE u BiH, a inače radi se o agenciji koja se, između ostalog, bavi i dovođenjem stranih investicija u našu državu.


Prva radnja

Kemal Muratović, direktor kompanije „Express Consulting“, za „Avaz“ je kazao da je s registracijom društva „Eksperttorg“ potpuno izvjesno to da trgovinski lanac MERE dolazi na tržište Bosne i Hercegovine.

- Prva planirana prodavnica treba početi s radom u januaru 2022. godine. Bit će otvorena na Ilidži, u Sarajevu - kazao je Muratović.


Muratović: U BiH će otvoriti od 50 do 80 prodavnica. Avaz

Dodao je da su u toku sveobuhvatne pripreme.

- Prostori su već zakupljeni i trenutno se radi na renoviranju i opremanju. Nakon Sarajeva slijedi otvaranje trgovina širom države, u Mostaru, Banjoj Luci, Tuzli, Zenici, Bijeljini... Prema trenutnim planovima, MERE će u BiH imati od 50 do 80 prodavnica. Vrlo važno je to da će svi budući zaposlenici biti državljani Bosne i Hercegovine - naglasio je Muratović.


Dobra vijest

Prema njegovim riječima, ono što u potpunosti izdvaja trgovinski lanac MERE u odnosu na ostale jeste cjenovna politika.

- Dakle, cijene svih artikala u prodavnicama MERE bit će za čak 20 posto niže u odnosu na sve druge velike lance. To je ono što je, sigurno, pozitivno i što je dobra vijest za potrošače u našoj državi - istakao je Muratović.

Uspješno posluju u Srbiji

MERE je poslovanje na tržištu Srbije počeo u decembru prošle godine otvaranjem diskonta u Batajnici pored Beograda. Njihova sestrinska kompanija „Svetofor“ zatim je svoje poslovnice otvorila i u Mladenovcu i Šapcu. Naime, i „Svetofor“ i MERE su dio „Trgoservis grupe“, koja je jedna od najvećih trgovačkih grupacija u Rusiji.

Ruski trgovinski lanac MERE jedan je od najvećih na svijetu. U evropskim zemljama posluju pod brendom MERE, dok u Rusiji rade pod imenom „Svetofor“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.