POTVRDIO ČUBRILOVIĆ

"Avaz" saznaje: Milorad Dodik dolazi na sastanak s ambasadorima Kvinte

Sastanku će prisustvovati ambasadori SAD-a, Njemačke, Velike Britanije, Francuske, Italije i predstavnici Delegacije Evropske unije

M. Aščić

Milorad Dodik: Čubrilović za "Avaz" kazao da dolazi i član Predsjedništva BiH

Foto: Avaz


U Sarajevu će danas biti održan sastanak ambasadora Kvinte s visokim funkcionerima bh. entiteta Republika Srpska, potvrdio je za "Avaz", predsjednik Narodne skupštine RS-a Nedeljko Čubrilović

Sastanku će prisustvovati ambasadori SAD-a, Njemačke, Velike Britanije, Francuske, Italije i predstavnici Delegacije Evropske unije.

Oni su na razgovor pozvali predsjednicu Republike Srpske Željku Cvijanović, premijera Radovana Viškovića i predsjednika Narodne skupštine RS-a Nedeljka Čubrilovića.

Prema informacijama "Avaza", sastanku će prisustvovati i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Pretpostavka je da će glavna tema biti deblokada  institucija BiH kroz bojkot glasanja na sjednicama Predsjedništva BiH, Vijeća ministara BiH i Parlamenta BiH, ali i najave o povlačenju saglasnosti za VSTV i OSBiH.

Čubrilović kaže da još uvijek ne zna tačnu lokaciju sastanka i da je na putu za Sarajevo.

- Znam da će na sastanku biti predsjednica RS Cvijanović,  predsjednik Vlade Višković. Mislim da će na sastanku biti i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik. Za ostale ne znam - rekao nam je Čubrilović.

NA VRH

Podijeli članak na