POSLANIK U NSRS

Nebojša Vukanović u akciji, evo protiv koga je podnio krivične prijave

Ne opravdavam, ali mogu nekako razumjeti da se pojedinci "ugrađuju" kada je u pitanju neka gradnja

Nebojša Vukanović podnio krivične prijave. Arhiv

Piše: D. H.

14.10.2021

Nezavisni zastupnik u Narodnoj skupštini RS-a Nebojša Vukanović, zajedno s odbornicima opozicije u Skupštini Trebinja podnio je danas krivičnu prijavu protiv čelnika Opšte bolnice u Trebinju. Prijavu su podnijeli Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju.

Kako je Vukanović kazao u izjavi za medije, oni su se odlučili na ovakav korak, jer nadležni organi nisu ništa uradili već više od 20 dana, od kada je objavljeno da je trebinjska bolnica nabavljala i davala pacijentima industrijski kiseonik, umjesto medicinskog. Zbog toga je u krivičnoj prijavi navedeno da se podnosi zbog ugrožavanja zdravlja ljudi, kao i zbog zloupotrebe položaja.

- Ne opravdavam, ali mogu nekako razumjeti da se pojedinci "ugrađuju" kada je u pitanju neka gradnja, kada se izvode neki infrastrukturni radovi. Ali ovi se "ugrađuju" i kada su u pitanju životi i zdravlje ljudi, e to nikako ne mogu da razumijem i to mora prestati, kazao je Vukanović.

Pri tome je iznio jedan interesantan podatak.

- Vlado Đajić, direktor UKC RS prije neki dan se žalio kako je ranije, a to je dok su kupovali industrijski kiseonik, kilogram gasa plaćao 80 feninga, a sada ga mora plaćati 1,2 marke. Međutim, prema nekim našim saznanjima, trebinjska bolnica je industrijski kiseonik nabavljala po cijeni od 1,66 maraka bez PDV-a, odnosno dvije marke po kilogramu sa PDV-om, istakao je Vukanović.

Cijelo Vukanovićevo izlaganje možete pogledati u videu.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.