SAOPĆENJE

Organizacija žena Gradskog odbora DNS Banja Luka podržala Stanivukovića da poveća iznose podrške za porodilje

Kao majka i baka iz ličnog iskustva znam da je u trenucima kada porodica postaje bogatija za novog člana svaka pomoć dobrodošla, poručila je Cvetković

N. Aj.

Organizacija žena Gradskog odbora DNS Banja Luka podržala gradonačelnika Stanivukovića

Foto: Arhiv


Organizacija žena Gradskog odbora Demokratskog narodnog saveza (DNS) Banja Luka snažno podržava nastojanje gradonačelnika Banje Luke Draška Stanivukovića da poveća iznose podrške za porodilje majkama koje rađaju drugo, treće i svako naredno dijete, navodi se u saopćenju.

- Ovo je prvi put da se pronatalitetna politika ne svodi na deklarativnu podršku nego se pruža konkretna podrška porodicama u trenucima kada im je to najpotrebnije - kaže Dragana Cvetković, predsjednica Organizacije žena Gradskog odbora DNS Banja Luka.

- Kao majka i baka iz ličnog iskustva znam da je u trenucima kada porodica postaje bogatija za novog člana svaka pomoć dobrodošla, a pomoć koju je gradonačelnik planirao rebalansom budžeta zaista je stimulativna posebno kada govorimo o porodicama koje se odlučuju za treće ili četvrto dijete - poručila je Cvetković.

Ona je za kraj istakla da vjeruje da će odbornici prevazići sitne političke interese i podržati ideju gradonačelnika kako bi se sve više mladih parova odlučivalo da ima više od jednog djeteta.

NA VRH

Podijeli članak na