SAOPĆENJE

Organizacija žena Gradskog odbora DNS Banja Luka podržala Stanivukovića da poveća iznose podrške za porodilje

Kao majka i baka iz ličnog iskustva znam da je u trenucima kada porodica postaje bogatija za novog člana svaka pomoć dobrodošla, poručila je Cvetković

Organizacija žena Gradskog odbora DNS Banja Luka podržala gradonačelnika Stanivukovića. Arhiv

N. Aj.

14.10.2021

Organizacija žena Gradskog odbora Demokratskog narodnog saveza (DNS) Banja Luka snažno podržava nastojanje gradonačelnika Banje Luke Draška Stanivukovića da poveća iznose podrške za porodilje majkama koje rađaju drugo, treće i svako naredno dijete, navodi se u saopćenju.

- Ovo je prvi put da se pronatalitetna politika ne svodi na deklarativnu podršku nego se pruža konkretna podrška porodicama u trenucima kada im je to najpotrebnije - kaže Dragana Cvetković, predsjednica Organizacije žena Gradskog odbora DNS Banja Luka.

- Kao majka i baka iz ličnog iskustva znam da je u trenucima kada porodica postaje bogatija za novog člana svaka pomoć dobrodošla, a pomoć koju je gradonačelnik planirao rebalansom budžeta zaista je stimulativna posebno kada govorimo o porodicama koje se odlučuju za treće ili četvrto dijete - poručila je Cvetković.

Ona je za kraj istakla da vjeruje da će odbornici prevazići sitne političke interese i podržati ideju gradonačelnika kako bi se sve više mladih parova odlučivalo da ima više od jednog djeteta.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.