TRENINZI TRI PUTA SEDMIČNO

Trener Haris Mešanović: Cilj nam je da što više djece prođe kroz Željinu školu boksa

Nakon 30 godina bokserski klub Željezničar kreće s omladinskim pogonom škole olimpijskog boksa

Prvih mjesec dana škola boksa je besplatna. fena

L. M. /Fena

14.10.2021

Škola olimpijskog boksa Željezničar, u kojoj će zainteresirani polaznici naučiti osnovne tehnike ove borilačke vještine, počela je s radom početkom oktobra.

Kako navode iz ovog kluba, nakon 30 godina bokserski klub Željezničar kreće s omladinskim pogonom škole olimpijskog boksa.

Vjeruju da će Željina škola boksa iznjedriti nove šampione koje je oduvijek imao naš grad i naša država.

Trener u školi boksa Željezničar Haris Mešanović je kazao Feni da do sada imaju oko 40 članova, te da im je cilj da vrate Bokserski klub Željezničar na stare staze i da što više omladinskog pogona, odnosno djece, prođe kroz školu boksa.

Cilj im je također, kako je naveo, da kroz školu boksa BK Željezničar ovu plemenitu vještinu promoviraju u što boljem svjetlu.

Po njegovim riječima, treninzi su tri puta sedmično, u dva termina, a prvih mjesec dana škola boksa je besplatna.

Kazao je da djeca koja su zainteresirana da treniraju u BK Željezničar mogu da se prijave, a sve informacije dostupne su na zvaničnoj Facebook i Instagram stranici kluba.

Nekadašnji kapiten BK Željezničar Said Čolpa je kazao da se, nakon 30 godina, BK Željezničar digao iz pepela.

Po njegovim riječima, nakon 30 godina par entuzijasta su pokrenuli rad ovog kluba koji već učestvuje u Regionalnoj bokserskoj ligi.

- To je već za svaku pohvalu. Počela je i škola boksa. Ovim dječacima želim sve najbolje. Naravno da je važno, ne samo za boks, da djecu sklonimo s ulice, da uđu u dvorane i da se bave sportom, po mogućnosti boksom - poručio je Čolpa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.