FEDERALNI PARLAMENT

Nastavljena sjednica Doma naroda: Na dnevnom redu razmatranje nekoliko zakona

U preostalom dnevnom redu su, među ostalim tačkama, izvještaji o reviziji finansijskog poslovanja javnih preduzeća, agencija, zavoda i fondova

Avaz.ba

Prvi dio sjednice održan 30. septembra

Foto: Printscreen YouTube


Nastavljena je sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine čiji prvi dio je održan 30. septembra.

Tada je rad prekinut nakon što se predsjedavajući Tomislav Martinović, zbog upitnosti kvoruma, konsultovao usmeno s predsjedavajućima delegatskih klubova.

Prije prekida, zahvaljujući većinskoj podršci delegata, Federacija BiH je dobila izmijenjeni zakon o penzijskom i invalidskom osigiranju, bitan za demobilisane borce, budući da se vrijednost boda za obračun posebnog staža povećava sa 0,5 na jedan te ukida ograničenje za korištenje posebnog staža pri odlasku u penziju sa 62 na 58 godina života.

U preostalom dnevnom redu su izvještaji o reviziji finansijskog poslovanja javnih preduzeća, agencija, zavoda i fondova iz nadležnosti Parlamenta FBiH za 2017., 2018. i 2019. godinu, kao i izvještaji revidiranih budžetskih korisnika za 2019.

Delegati također raspravljaju o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti korisnika financijskih usluga, Zakona o poreznoj upravi, Zakona o novčanim podrškama u poljoprivredi i ruralnom razvoju. 

Više o temi Dom naroda Parlamenta FBiH

NA VRH

Podijeli članak na