BOLJA SARADNJA

Tužiteljica Gordana Tadić na sastanku u Tesliću s rukovodiocima tužilaštava i policijskih agencija u BiH

Sastanku su, kao gosti, prisustvovali potpredsjednica VSTV BiH Biljana Simeunović i član VSTV BiH Sanin Bogunić i sa članovima Strateškog foruma razgovarali o aktuelnim pitanjima i prioritetima u radu tužiteljstava i policijskih agencija

Sa današnjeg sastanka u Tesliću. Tužilaštvo BiH

E. T.

14.10.2021

Glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH Gordana Tadić, sudjelovala je na 22. sastanku rukovoditelja tužiteljstava i policijskih tijela u BiH na strateškoj razini, koji je u organizaciji direktora policije Ministarstva unutrašnjih poslova RS, održan 13. i 14. listopada / oktobra 2021. godine u Tesliću.



Prisustvovali potpredsjednica VSTV BiH Biljana Simeunović i član VSTV BiH Sanin Bogunić. Tužilaštvo BiH

Na ovom sastanku sudjelovali su rukovoditelji Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, Republičkog javnog tužiteljstva Republike Srpske, Federalnog tužiteljstva Federacije BiH, Tužiteljstva Brčko distrikta BiH, Državne agencije za istrage i zaštitu BiH-SIPA, Federalne uprave policije Federacije BiH, Policije Brčko distrikta BiH i policije Republike Srpske.

Sastanku su, kao gosti, prisustvovali potpredsjednica VSTV BiH Biljana Simeunović i član VSTV BiH Sanin Bogunić i sa članovima Strateškog foruma razgovarali o aktuelnim pitanjima i prioritetima u radu tužiteljstava i policijskih agencija.


Teme ovog dvodnevnog sastanka odnosile su se na unaprijeđenje rada i suradnje. Tužilaštvo BiH

Teme ovog dvodnevnog sastanka odnosile su se na unaprijeđenje rada i suradnje između tužiteljstava i policijskih tijela u procesuiranju predmeta organiziranog i gospodarskog kriminaliteta, korupcije i krijumčarenja ljudima.

Organizaciju i održavanje sastanka podržava Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće BiH kroz projekat -Jačanje tužiteljskih kapaciteta u sistemu kaznenog pravosuđa BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.