BOLJA SARADNJA

Tužiteljica Gordana Tadić na sastanku u Tesliću s rukovodiocima tužilaštava i policijskih agencija u BiH

Sastanku su, kao gosti, prisustvovali potpredsjednica VSTV BiH Biljana Simeunović i član VSTV BiH Sanin Bogunić i sa članovima Strateškog foruma razgovarali o aktuelnim pitanjima i prioritetima u radu tužiteljstava i policijskih agencija

E. T.

Sa današnjeg sastanka u Tesliću

Foto: Tužilaštvo BiH


Glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH Gordana Tadić, sudjelovala je na 22. sastanku rukovoditelja tužiteljstava i policijskih tijela u BiH na strateškoj razini, koji je u organizaciji direktora policije Ministarstva unutrašnjih poslova RS, održan 13. i 14. listopada / oktobra 2021. godine u Tesliću.

  • Prisustvovali potpredsjednica VSTV BiH Biljana Simeunović i član VSTV BiH Sanin Bogunić

    Prisustvovali potpredsjednica VSTV BiH Biljana Simeunović i član VSTV BiH Sanin Bogunić

    Foto: Tužilaštvo BiH


Na ovom sastanku sudjelovali su rukovoditelji Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, Republičkog javnog tužiteljstva Republike Srpske, Federalnog tužiteljstva Federacije BiH, Tužiteljstva Brčko distrikta BiH, Državne agencije za istrage i zaštitu BiH-SIPA, Federalne uprave policije Federacije BiH, Policije Brčko distrikta BiH i policije Republike Srpske.

Sastanku su, kao gosti, prisustvovali potpredsjednica VSTV BiH Biljana Simeunović i član VSTV BiH Sanin Bogunić i sa članovima Strateškog foruma razgovarali o aktuelnim pitanjima i prioritetima u radu tužiteljstava i policijskih agencija.

  • Teme ovog dvodnevnog sastanka odnosile su se na unaprijeđenje rada i suradnje

    Teme ovog dvodnevnog sastanka odnosile su se na unaprijeđenje rada i suradnje

    Foto: Tužilaštvo BiH


Teme ovog dvodnevnog sastanka odnosile su se na unaprijeđenje rada i suradnje između tužiteljstava i policijskih tijela u procesuiranju predmeta organiziranog i gospodarskog kriminaliteta, korupcije i krijumčarenja ljudima.

Organizaciju i održavanje sastanka podržava Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće BiH kroz projekat -Jačanje tužiteljskih kapaciteta u sistemu kaznenog pravosuđa BiH.

Više o temi Gordana Tadić

POTVRĐENO IZ VSTV BIH
Podnesena žalba na odluku o smjeni Gordane Tadić
NA VRH

Podijeli članak na