REAKCIJA

Vukanović o debaklu lidera SNSD-a: Dodikov politički rejting je na nuli

Podizanje tenzija koristi za političku trgovinu, rekao je Nebojša Vukanović

Nebojša Vukanović: Dodik igra na sve karte. Avaz

Piše: A. Ka.

14.10.2021

U sjedištu RS u Istočnom Sarajevu u toku je sastanak zvaničnika Republike Srpske sa ambasadorima evropskih zemalja u BiH, a od 28 pozvanih predstavnika ambasadora zemalja, sastanku se odazvalo njih 11.

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović, komentirajući da se odazvalo svega 11 ambasadora, rekao je za portal „Avaza“ da je jasno da "Dodik pokušava da se postavi ponovo bitnim faktorom".

- Namjerno produkuje krizu. Nikada nije bio u lošijoj političkoj situaciji, njegov politički rejting je na nuli i on pokušava da sebe napravi važnim. Sjetite se da je ovako bilo i ranije, sve je već viđeno. On uporno produkuje krizu, vještački podiže tenzije, kako bi stvorio sliku da on sutra, tobože, ima moć da smiri tenzije. Podizanje tenzija koristi za političku trgovinu. Sada podiže ljestvice. Toliko je afera u RS-u da se one ne mogu prikriti nikakvim potezima, jedino ovako brutalnim. Najavljuje sukobe i odcijepljene i svaki put ide korak dalje – kaže Vukanović.

On je mišljena da dobar dio odgovornosti upravo pripada ambasadorima.

- Ambasadori zapadnih zemalja godinama tolerišu ovakvo njegovo ponašanje. Prećutno ga podržavaju. Mislim da su oni dobrim dijelom odgovorni za njegove poteze. Da mu nisu ranije u više navrata izlazili u susret, siguran sam da bi mi danas danas imali drugačije političke strukture – kaže Vukanović, dodajući da „Dodik igra na sve karte“.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.