PREDSJEDNIK SDS-A OBJASNIO

Mirko Šarović za "Avaz": Dodik ne može biti dio rješenja, već samo dolijeva ulje na vatru

Ja u stvari ne znam ni šta je čovjek želio da kaže i postigne, kaže Šarović

Mirko Šarović: Mi imamo sada dodavanje nekih novih kriza. Avaz

Piše: A. Bajramović

14.10.2021

Očigledno da ambasadori pojedinih zemalja ne žele da razgovaraju sa Miloradom Dodikom, ali to je sada njegov problem, kazao je za portal "Avaza" predsjednik SDS-a Mirko Šarović komentirajući današnji pokušaj sastanka u Istočnom Sarajevu. 

Podsjetimo, na poziv Dodika mnogi se nisu željeli odazvati, tačnije od pozvanih 28 odazvalo se 11 ambasadora.

- Ja u stvari ne znam ni šta je čovjek želio da kaže i postigne. Mislim da on naprosto ne može biti osoba koja je dio rješenja, već može samo da dolijeva ulje na vatru. On je već, rekao bih, u fazi u kojoj brani sam sebe, a ne mislim da može RS niti bilo kome drugom – precizirao je Šarović.

Predsjednik SDS-a slaže se s opaskom da Dodik svakim danom na vatru dolijeva sve više ulja. 

– Umjesto da rješava neke aktuelne krize koje su bile ili su nastale prije izvjesnog vremena, prije svega nakon Inckove odluke, da otvori neke diplomatske kanale i unutrašnji dijalog sa političkim faktorima u BiH, mi imamo sada dodavanje nekih novih kriza. Ovome se ne vidi kraj. Čini mi se da je to nešto što vodi ka tome da se o stvarnim temama ne razgovara, a da prioritet dobiju ovo što gledamo. Mobiliše javnost da pričamo o tome, a o normalnom životu ili možda da pričamo o pandemiji, to je u drugom planu – dodao je Šarović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.