ZASTUPNICA SNSD-A

Sanja Vulić poručila Biseri Turković: Dodik nije marioneta u Vašim rukama, BiH nije Vaša ćaćevina

Kako ste uništili Ministarstvo vanjskih poslova u Vijeću ministara i pretvorila ga u 100 posto bošnjačko, tako biste sa karte izbrisali svaki trag RS, rekla je Vulić

L. M. /Srna

Bisera Turković i Sanja Vulić

Foto: Avaz


Zastupnica SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić istakala je da bi Bisera Turković, kao državljanin BiH, za početak trebala da zna da je BiH državna zajednica svih naroda, a ne njena i ćaćevina Bakira Izetbegovića u kojoj ona daje savjete i naredbe.

Dodik nije marioneta

- Milorad Dodik zna mnogo više no što Vama gospođo i političkom Sarajevu prija, a to Vam ne odgovara jer on nije marioneta u vašim rukama. Milorad Dodik ne ide kod Vama bliskih ambasadora po mišljenje i ne pravi kompromise na štetu RS što danima čine pojedini opozicioni lideri iz RS, a uz asistenciju sarajevske čaršije - poručila je Vulić reagujući na objavu Turković na Twitteru u kojoj je navela da će o budućnosti BiH odlučivati građani i demokrastke institucije a ne, kako kaže, dekstruktivni pojedinci.

Vulić je u izjavi Srni navela da je Turković pokazala i dokazala da ne poznaje ustavno uređenje BiH, iako je takozvani diplomata.

- Kako ste uništili Ministarstvo vanjskih poslova u Vijeću ministara i pretvorila ga u 100 posto bošnjačko, tako biste sa karte izbrisali svaki trag RS i svih Srba kao i njihovo postojanje. Tu je razlika, gospođo Turković, između Vas i nas, izabranih srpskih predstavnika, što Dodik svakako jeste sa više od 300.000 srpskih glasova - istakla je Vulić.

Srbi vole svoje komšije

Ona je navela da za informaciju Turković pravi, istinski Srbi poštuju i granice i ljude.

- Srbi vole i svoje komšije. A, takvi poput Turković imaju samo jedno - opsesiju uništavanja svega što je srpsko. Kada BiH postane propali projekat svjetskih ambasada, račun neka ispostave, vama, pojedinim Bošnjacima koji ste svu svoju snagu usmjerili ka uništavanju RS, a ne razvoju BiH - istakla je Vulić.

Ona je konstatovala da su jedini krivci zašto BiH nema budućnost upravo Turković i slični njoj, jer žive svoje opsesije i frustracije misleći da su Bogom dani.

- I na kraju, iako sam 34 godine mlađa od Vas, gospođo Turković, preporučujem Vam da uzmete Opći okvirni sporazum za mir u BiH i još jednom pročitate nadležnosti Predsjedništva. Vi kao ministar u Vijeću ministara, pomoćnom tijelu Predsjedništva, samo ste izvršilac odluka u domenu inostrane politike - a ne kreator. Vjerujem da biste voljeli biti kreator ali u tom slučaju pokušajte na izborima dobiti podršku svog naroda, kao što Dodik ima svog. Mada, iskreno, teško da Vam to ikada pođe za rukom - poručila je Vulić.

Više o temi Sanja Vulić

NA VRH

Podijeli članak na