SASTANAK U OHR-U

Austrijski ministar Linhart nakon susreta sa Šmitom: Austrija mora biti snažan partner BiH ka zajedničkoj budućnosti

Veliko hvala OHR-u i Kristijanu Šmitu na ovoj prvoj važnoj razmjeni informacija o situaciji u Bosni i Hercegovini, naveo je Linhart

Fu. M.

Šmit i Linhart

Foto: Twitter


Nakon što se danas Visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit (Christian Schmidt) sastao u Sarajevu sa austrijskim ministrom evropskih i međunarodnih poslova Mihaelom Linhartom (Michael Linhart), na Twitteru se oglasio austrijski ministar.

- Veliko hvala OHR-u i Kristijanu Šmitu na ovoj prvoj važnoj razmjeni informacija o situaciji u Bosni i Hercegovini. Austrija mora biti snažan partner uz ujedinjujuće snage u BiH i pouzdan pratilac na putu ka zajedničkoj budućnosti u EU - naveo je Linhart.

  • Kristijan Šmit i Mihael Linhart

    Kristijan Šmit i Mihael Linhart

    Foto: Twitter


Iz OHR-a ranije su saopćili da je Visoki predstavnik tokom razgovora s austrijskim ministrom podcrtao kako je međunarodna zajednica opredijeljena da pomogne Bosni i Hercegovini u ispunjavanju njenih ciljeva za integraciju u EU i spremna pomoći pri ublažavanju gorućih ekonomskih pitanja, ali je isto tako podvukao da se pod ovim podrazumijeva i da domaći faktori urade svoj dio posla.

NA VRH

Podijeli članak na