PREDSJEDNIK PDP-A

Branislav Borenović za "Avaz": Nema vremena za hazarderske igre nesposobnih vladajućih elita

Činjenica da danas, kao član Predsjedništva, Dodik više nije u stanju okupiti ambasadore ni na sastanak pokazuje koliko je nesposobna i prevaziđena njegova politika, istakao je

Piše: H. J. I.

14.10.2021

Borenović i Dodik. Avaz

Nakon današnjeg sastanka visokih funkcionera iz Republike Srpske sa ambasadorima u našoj zemlji i pres konferencije koja je održana nakon, oglasio se i predsjednik PDP-a Branislav Borenović. 

U izjavi za portal "Avaza" da poigravanje sa RS-om zbog ličnih interesa ne smije biti alternativa Dejtonskom sporazumu.

- Srljanje, ad hok rješenja, neartikulisana politika i poigravanje Republikom Srpskom zbog ličnih hirova, interesa i bijega od vlastite odgovornosti za ogromnu korupciju ne smije biti alternativa Dejtonskom mirovnom sporazumu i ustavnoj poziciji Republike Srpske. Toliko je problema, ekonomskih, zdravstvenih, demografskih, koruptivnih da nema vremena za hazarderske igre nesposobnih vladajućih elita - istakao je Borenović.

Osvrnuo se i na broj ambasadora koji je prisustvovao na današnjem sastanku.

- Činjenica da danas, kao član Predsjedništva, Dodik više nije u stanju okupiti ambasadore ni na sastanak pokazuje koliko je nesposobna i prevaziđena njegova politika. Republika Srpska ima svoj međunarodni legitimitet i ugled i krajnje je vrijeme da on i njegov SNSD prestanu urušavati ono sto je mnogim životima stvoreno prije 30 godina, a potvrđeno Dejtonskim sporazumom i Ustavom - zaključio je Borenović.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.