KORISNE INFORMACIJE

Stanje na putevima u BiH: Povećan broj srneće divljači koja prelazi ceste

Molimo vozače da budu oprezni, stoji u saopćenju BIHAMK-a

A. Ka.

Dolazi do povećanog broja saobraćajnih nezgoda

Foto: Ilustracija


Frekvencija vozila u Bosni i Hercegovini umjerenog je intenziteta, izuzev dionica u gradskim centrima gdje je promet vozila pojačan. 

- Vozače savjetujemo da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja – saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog izvođenja neophodnih radova na mostu u naselju Dobrinje (dionica autoputa A-1 Kakanj-Visoko), od danas će doći do privremene izmjene režima saobraćaja, tako što će se saobraćati dvosmjerno, u suprotnoj traci od zone radova. Podsjećamo da su u toku radovi na dionici A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, gdje se također saobraća dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova. Zbog sanacionih radova u tunelima Hum i Pečuj, zatvorena je lijeva traka u obje tunelske cijevi, a na mjestu radova saobraća se usporeno, voznom trakom.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 6 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Konjic - Jablanica (u tunelu „Crnaja“), Donji Vakuf - Jajce (Skela), Nemila - Žepče (Donja Golubinja), Grude - Ljubuški (na izlazu iz Gruda), Stolac - Hutovo (u mjestu Cerovica), Šipovo - Jezero, Gračanica-Srnice Donje.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

Iz BIHAMK.-a su apelovali vozače.

- Tokom oktobra i novembra povećan je broj srneće divljači koja prelazi ceste usljed formiranja zimskih krda u jutarnjim i večernjim satima, zbog čega dolazi do povećanog broja saobraćajnih nezgoda. Molimo vozače da budu oprezni – stoji u saopćenju BIHAMK-a.

NA VRH

Podijeli članak na