PREDSJEDNIŠTVO BIH

Komšić pozvao Dodika da se urazumi i "uzme pravu terapiju"

Mi smo od priče o Evropskom putu BiH, došli do toga da pričamo o sigurnosti, stabilnosti i suverenitetu BiH, rekao je Komšić

L. M.

Željko Komšić

Foto: A. Saračević


Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić obratio se javnosti nakon sastanka članova Predsjedništva sa ministrom za evropske i vanjske poslove Republike Austrije Michaela Linharta.

- Mi smo od priče o Evropskom putu BiH, došli do toga da pričamo o sigurnosti, stabilnosti i suverenitetu BiH - rekao je Komšić.

Dodao je da smatra da u političkoj taktici Dodik ide u dva pravca.

- Jedan je usmjeren na domaću javnost, na RS i narod u RS i da ih ubijedi da je ta njegova ludost nešto što svi treba da slide. Drugo je prema međunarodnoj zajednici, odnosno da oni moraju da prihvate ono što on radi. Mislim da u ovom slučaju najveći dio međunarodne zajednice i mi smo na istoj strani - smatra Komšić.

Dodik, prema njegovim riječima, ima problem sa međunarodnom zajenice.

- Ne želimo da budemo dio njegovog političkog ludila. Čekat ću da vidim kako će Tužilaštvo reagirati - kazao je.

Na pitanje kada će biti prekinuta blokada institucija, odgovorio je "dok se pomenuti gospodin se urazumi i uzme pravu terapiju ili bude zaustavljen".

- Kaže čovjek hoće da pravi vojsku, ali od kojih para? Hoće li im on dati plaće ili ga je baš briga za te ljude - zaključio je Komšić.

NA VRH

Podijeli članak na