POTPREDSJEDNIK SDP-A

Mijatović za "Avaz" nakon kafe s Izetbegovićem: Godinama ga prozivam da dođe, a Dodik nije čovjek kojeg sam poznavao

Ono što je interesantno, ja ne znam čemu tolika šizofrenija na nekog Vojina koji je osvojio samo 709 glasova ili kako već pišu ti mediji, kaže Mijatović

Vojin Mijatović dočekao Izetbegovića u Banjoj Luci. Facebook

Piše: N. Aj.

15.10.2021

Potpredsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine Vojin Mijatović popio je kafu danas u Banjoj Luci sa Bakirom Izetbegovićem. Nedugo nakon toga, pojedini mediji su ocijenili da "Vojni" Mijatović za nekog igra igre?! On za portal "Avaza" kaže da je sjeo s Bakirom jer ga je toliko puta pozivao da dođe u Banja Luku i da je to bio red. 

Inače, Mijatović je čovjek koji je, kako kaže, o politici učio od Milorada Dodika i SNSD-a. To je nedavno i opisao u jednoj od svojih objava na društvenim mrežama pod naslovom "Posljednje pismo bivšem predsjedniku". 


Mislim da je dobra stvar da se razgovara u BiH

- Nema tu mnogo filozofije. Da bi odagnali sve sumnje pojedinih medija... Sastanak dogovoren s gospodinom Izetbegovićem - prvo bilo bi nekorektno, jer ga prozivam dvije godine da dođe u Banju Luku. Čovjek se sada javio, i bilo bi neozbiljno s moje strane da ja ne budem domaćin. To je prva stvar. Na kraju, bez obzira na sve, više bih volio da vidim sve lidere BiH koji ne žive u Banjoj Luci, da dođu u ovaj grad. Tu nemamo dileme da ćemo ih pozivati sve dok se ne pojave više puta. To je bitno za državu Bosnu i Hercegovinu - kazao nam je Mijatović.


Vojin Mijatović: Dodik nije čovjek s kojim sam sarađivao. Avaz

Istakao je da je drugi razlog priča oko bloka "Pokret za državu" čiji je incijator SDP.

- I to je bila tema današnje kafe, sastanka, kako god. Ono što je jako dobro jeste da i SDA, SDP i SBB i sve probosanske snage stoje jako iza tog projekta. To i jeste ključ da u oktobru 2022. godine budemo taj treći blok i faktor koji bi itekako u budućnosti mogao da bude prevaga za vlast u RS. Onda nećemo imati ovakvu šizofreniju Milorada Dodika kao što imamo danas. Ja nemam problem s komentarima prema sebi, a ne prema drugima. Ali, ono što moramo naučiti u BiH, to što ja s vama sada pričam ne znači da smo u ljubavnoj vezi nego radimo svoj posao. A to je u BiH malo problem, izgleda. Mislim da je dobra stvar da se razgovara u BiH. Sutra bih sjeo i s Miloradom Dodikom i pričao, ukoliko odustane od šizofrenije razvaljivanja BiH. Ne vidim tu problem ni jedne sekunde. Ali sve dok je on, ili bilo ko drugi, na fonu razvaljivanja BiH, ja nisam sagovornik. Dodik nije čovjek s kojim sam sarađivao i sa kojim se radovao i bio ponosan na ono što je SNSD nekada bio - izričit je Mijatović.


Svi mi polažemo račune biračima

Osvrnuo se i na prozivanja na konto toga što je na izborima imao "samo 709 glasova".

- Ono što je interesantno, ja ne znam čemu tolika šizofrenija na nekog Vojina koji je osvojio samo 709 glasova ili kako već pišu ti mediji. Kada ima tih veliki političkih faca koje u Banjoj Luci nemaju ni kancelariju partije, tako da ne znam... Ja imam svoj stav i o SDA, i o SDP, i o Bakiru Izetbegoviću i ja sam među rijetkima koji se ne libe da sve da kaže u javnosti. Ali današnja tema i sastanak. Čovjek je došao u Banju Luku, ranije sam ga prozivao, bio sam domaćin, pričali smo o "Pokretu za državu" i to ide dalje svojim tokom. Na kraju nemam dilemu da sve dok je na fonu država, i Bakir Izetbegović i Nermin Nikšić, Vojin Mijatović i Fahrudin Radončić, da će biti jača država Bosna i Hercegovina. Svi mi polažemo račune biračima i narodu, i tu nemam nikakvu dilemu. Ja ljude mjerim prema svom iskustvu. Nisam ni ja bezgrješan, ali za svoje grijehe svako odgovara - zaključio je Mijatović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.