NESPORAZUM ILI JAVAŠLUK

Kako se ovo dogodilo: Denis Barta, slijepi mladić iz Sarajeva, kažnjen sa 20 KM

Denis je u komentarima dobio mnoštvo poruka podrške, a naveo je da će lično od ministra MUP-a, Admira Katice (Narod i pravda) tražiti da mu iz svog džepa vrati 20 KM

Denis Barta: Kažnjen na Međunarodni dan bijelog štapa. Facebook

Piše: E. T.

15.10.2021

Denis Barta, slijepi mladić iz Sarajeva, koji je svojevremeno oduševio sve svojim učešćem u emisiji "Supertalent" i odnio pobjedu u ovom takmičenju zbog svog glasa, doživio je veliku neugodnost u Sarajevu. 

Naime, kako je objavljeno na njegovom profilu, za brisačem automobila koji koristi ovaj mladić, zakačena je kazna za nepropisno parkiranje u iznosu od 20 KM, iako je na šoferšajbni vidno istaknuta naljepnica koja označava da vozilo pripada osobi s invaliditetom. Kaznu je dobio danas, 15. oktobra, na Međunarodni dan bijelog štapa.

- Povodom 15. oktobra dana bijelog štapa, Denis je dobio čestitku u vidu kazne za nepropisno parkiranje na mjestu označenom za osobe sa invaliditetom od Policijske uprave Novo Sarajevo jer je, njegov automobil pravilno obilježen sa odobrenjem za korištenje obilježenih parking mjesta, prema mišljenju policije bilo nepropisno parkirano. U ponedeljak trebamo uplatiti novčanu kaznu od 20 KM. U utorak ćemo tražiti sastanak sa ministrom Policije Kantona Sarajevo i tražit ćemo da se Denisu vrati 20 KM i tražit ćemo od ministra pismeno izvinjenje zbog propusta policijskih službenika koji su kaznu napisali - piše na profilu Denisa Barte.


Kazna na automobilu za nepropisno parkiranje. Facebook

Denis je u komentarima dobio mnoštvo poruka podrške, a naveo je da će lično od ministra MUP-a, Admira Katice (Narod i pravda) tražiti da mu iz svog džepa vrati 20 KM.

- Upravo sam razgovarao sa ministrom policije i primit će me sljedeće nedjelje i tražit ću da mi iz svog džepa vrati 20 KM a poslije neka vidi ko je napravio ovaj propust pa nek od njih traži da mu vrate 20 KM - stoji u komentarima. 

Objava na Facebooku. Facebook

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.