REAGIRANJE

Miro Lazović za "Avaz": Dodik je ušao u slijepu ulicu i povratka mu nema, SAD će mu svirati kraj

Njegova retorika koju je i danas prezentirao ispred zgrade Predsjedništva podsjeća na onaj ratni period, kaže Miro Lazović

Miro Lazović: Mislim da mu povratka nema. Avaz

Piše: A. Bajramović

15.10.2021

Milorad Dodik već odavno zateže konopac u BiH, a kada će pući i ko će stradati ostaje da se vidi, izjavio je za portal "Avaza" sociolog i političar, nekadašnji član Predsjedništva RBiH, Miro Lazović. On je uvjeren da će krajnje posljedice ovakve političke situacije snositi upravo Dodik.

- Njegova retorika koju je i danas prezentirao ispred zgrade Predsjedništva podsjeća na onaj ratni period. Vojna situacija je drugačija, ali verbalni napadi na BiH, ponižavanje i urušavanje njenih institucija traju. 

Pominjao je i pjesmu koju su pjevali i 1992. godine, "Nema te više Alija". To podsjeća na Karadžićeve riječi, a zna se dobro gdje je Karadžić završio sa svojom politikom i Dodik bi morao izvuči pouku iz prošlih vremena i konačno se opametiti na način da promijeni svoju retoriku. Ipak, bojim se da je otišao predaleko i da mu povratka nema, da je ušao u jednu slijepu ulicu iz koje pokušava izaći, ali što više traži sve je dalje od izlaza. Očekujem da će neko, a prije svega mislim na SAD, biti krajnji sudac koji će svirati kraj i odstraniti Dodika i njegovu politiku koja sve nas u BiH sluđuje posljednjih mjeseci – kazao je Lazović za portal "Avaza".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.