O PRIJETNJAMA RATOM

General Ćuskić za "Avaz": Ovo je Dodikov inat, najviše štete će imati građani RS-a

Previše je u BiH uloženo od Dejtona do danas, da bi EU digla ruke od Bosne i Hercegovine

Ćuskić: Odluke nisu provodive. Arhiv

Piše: M. Aš.

15.10.2021

Fikret Ćuskić, bh. general u penziji, bivši komandant 17. viteške krajiške brigade i zamjenik komandanta Sedmog korpusa Armije RBiH, rekao je u izjavi za "Avaz", komentirajući nove provokacije Milorada Dodika, "da rata neće biti, ali da prijetnje treba shvatiti ozbiljno"


Nije dostojan funkcije

 - Prije svega, njegovo ponašanje nije dostojno funkcije koju obnaša. Nije dostojno ni lidera srpskog naroda. Moje mišljenje je da se situacija u BiH primiče nekom vrhuncu. Ne bojim se rata. Mislim da ga neće biti, ali može biti sukoba niskog intenziteta - kaže Ćuskić.

Bez obzira na prijetnje o podjeli, general Ćuskić je uvjeren da Dodik priča u prazno i da međunarodna zajednica neće dozvoliti ni podjele, ni novi rat.


Neka njegova igra

 - Previše je u BiH uloženo od Dejtona do danas, da bi EU digla ruke od nas. Nema ni pretpostavki za rat. Nema više ni projekta velike Srbije. Rat treba finansirati, ali odakle pare. Sve što on prijeti, nije provodivo. Pravne pretpostavke za ukidanje saglasnosti ne mogu biti realizirane. On može pokušati, ali će sve biti poništeno. Ovo je Dodikov inat i neka njegova igra. Mislim da će od ovih Dodikovih radnji najviše štete imati građani RS-a - kaže Ćuskić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.