SVEČANOSTI

U "Radon Plazi" obilježeno 20 godina poslovanja kompanije "Alpina FOGS"

Proslavi je prisustvovao i ambasador Slovenije u Bosni i Hercegovini Damijan Sedar

Harij Bogataj. L. Memčić

L. Memčić

15.10.2021

U sarajevskom hotelu "Radon Plaza" večeras je proslavljeno 20 godina poslovanja Fabrike obuće i galanterije "Alpina FOGS" Sarajevo.

Kako nam je kazao predsjednik Uprave "Alpina Žiri" iz Slovenije, Harij Bogataj, prije 20 godina iz ove firme su vidjeli potencijal u tadašnjoj Fabrici obuće i galanterije Sarajevo.

Proslavi je prisustvovao i ambasador Slovenije u Bosni i Hercegovini Damijan Sedar.

- Došli smo danas u Sarajevo da proslavimo 20 godina "Alpina FOGS" u BiH. Mi smo tada davne 2001. godine vidjeli potencijal u firmi "FOGS" i odlučili smo da inverstiramo. Evo, poslije 20 godina vidimo da smo napravili dobru investiciju i sa ovim sportskim programom imat ćemo budućnost ovdje - istakao je Bogataj.

Jusuf Čorbo. L. Memčić

Također je naveo da u BiH ova kompanija  ima 18 poslovnica, a u Srbiji i Hrvatskoj imaju "kćerke" firme.

- Vidimo da su u BiH mušterije veoma bliske "Alpini", poznaju brend i kvalitet i mogu reći da su rezultati u maloprodaji vrlo dobri. Nastavit ćemo s otvaranjem novih poslovnica  - rekao je Bogataj.

Jusuf Čorbo, direktor tvornice "Alpina FOGS" , vidno zadovoljan atmosferom i ambijentom, kazao je kako mu je čast proslaviti 20 godina postojanja ove firme nakon procesa privatizacije.

Sa obilježavanja godišnjice. L. Memčić

- Zbog svih Covid mjera, odlučili smo da, u jednom skromnom broju naših zvanica, proslavimo 20 godina djelovanja pod brendom Alpina. Tvornica je imala dugogodišnje iskustvo u proizvodnji modne obuće. Zadnje tri godine smo radili na usvjanju tehnologije za proizvodnju sportske obuće i stopostotno smo izvozno orjenitani - dodao je Čorbo.


Proizvodi ovog bh. brenda prisutni su na tržištima od Sjeverne Amerike, preko Skandinavije do Japana. Fabrika obuće i galanterije "FOGS" jedna je od najstarijih tvornica na području Kantona Sarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.