KORISNE INFORMACIJE

Stanje na putevima u BiH: Smanjena vidljivost zbog magle, učestali odroni zemlje ili kamenja

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta

A. Ka.

Smanjena vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove

Foto: Ilustracija


U Bosni i Hercegovini kolovoz je jutros mjestimično vlažan, a zbog jutarnje magle vozači se upozoravaju na smanjenu vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove.

- Skrećemo pažnju i na učestale odrone zemlje ili kamenja i savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu - saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog izvođenja neophodnih radova na autoputu A-1, na dionicama Kakanj-Visoko (most u naselju Dobrinje) i Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Sporije saobraćanje, zbog izvođenja sanacionih radova, aktuelno je i na putnim pravcima: Konjic-Jablanica (u tunelu „Crnaja“), Donji Vakuf-Jajce, Topčić Polje-Žepče, Grude-Ljubuški, Livno-Šuica, Hutovo-Stolac i Jezero-Šipovo.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

NA VRH

Podijeli članak na