AGENCIJA ZA DRŽAVNU SLUŽBU

Akšamija o statusu bh. konzula u Frankfurtu u kojem poziva na rat: Takva izjava je za svaku osudu

Što se povlačenja tiče, konzuli su obično imenovana lica kao i ambasadori i tada je to nadležnost Predsjedništva BiH, rekao je Akšamija

Direktor Agencije za državnu službu BiH Neven Akšamija. Arhiv

L. M. / Srna

16.10.2021

Direktor Agencije za državnu službu BiH Neven Akšamija izjavio je Srni da su objave konzula BiH u Frankfurtu Admira Atovića na Twiteru, u kojima poziva na rat uz poklič "Allahu Ekber", nedopustive i za svaku osudu.

Akšamija je rekao da nije upoznat sa detaljima tih objava, ali da je "bilo koja izjava takve vrste za svaku osudu i u boljim vremenima."

- Što se povlačenja tiče, konzuli su obično imenovana lica kao i ambasadori i tada je to nadležnost Predsjedništva BiH. Da je na mjestu konzula kao državni službenik tada bi bilo nadležno Ministarstvo vanjskih poslova kojem državni službenici i odgovaraju - pojasnio je Akšamija.

Konzul BiH u Frankfurtu Admir Atović oglasio se na Twitteru te pozvao na rat.

- Sto hiljada Bosanaca s iskustvom rata trenutno živi u Bosni! Municija u Konjicu i Goraždu! Haubice u Travniku! Ručni bacači u Hadžićima! Itd. Uzdaj se u se i u svoje kljuse! Znaju oni da ovo nije šala i da bosanska snaga nije mala maca! Ef. Velić. Allahu Ekber", napisao je, pa kasnije ugasio nalog.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.