DODIKOV SAVJETNIK

Kovačević: Nikakve prijetnje sankcijama Dodika i SNSD neće spriječiti u očuvanju RS-a

Nas takve stvari i takve prijetnje sankcijama sigurno neće prepasti, neće nas pokolebati, rekao je Kovačević

ATV

Radovan Kovačević

Foto: Printscreen


Izjava lidera SDS-a Mirka Šarovića da su Milorad Dodik i SNSD najveća prijetnja po mir i stabilnost u BiH i predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića da je potrebno uvesti sankcije Dodiku i svim ljudima koji prate njegovu politiku u SNSD-u, pokazuju da je očigledno da je to jedna uigrana politička kombinacija prizivanja međunarodne intervencije prema ljudima koji vode RS i predstavljaju većinsku volju građana i naroda u ovom entitetu, izjavio je savjetnik člana Predsjedništva BiH, Radovan Kovačević.

- Kada je u pitanju opozicija iz RS, njima je to jedini način da dođu na vlast jer je očigledno da na demokratskim slobodnim izborima oni nikada ne mogu da pobijede Dodika i SNSD. Iz tog razloga njima jeste potrebna takva vrsta priče, da su Dodik i SNSD prijetnja po mir i stabilnost i da je njih, kako dalje njihov kolega Fahrudin Radončić kaže, potrebno sankcionisati i jednostavno skloniti u stranu, da Šarović bez podrške naroda dobije priliku da vodi Republiku Srpsku, na način na koji bi on vodio RS - rekao je Kovačević za RTRS.

Mi znamo šta je naš posao

Kovačević je istakao da su Šarović i lider SDA, Bakir Izetbegović, u potpunosti saglasni u tome da su prijetnja po mir i stabilnost Dodik i SNSD koji se bore za Republiku Srpsku.

- Dodik i SNSD žele da zaštite RS, da sačuvaju sve ono što RS-u po Ustavu pripada, žele da vrate RS sve ono što su nam nezakonito oduzimali. Za njih prijetnja nisu ni stranci koji dolaze u BiH, donose katastrofalne, antiustavne, antidejtonske odluke kojima se RS-u oduzima poljoprivredno zemljište, šume, kojima imaju namjeru da nam oduzmu vode, vazduh i sve ono što se na bilo koji način zove Republika Srpska - izjavio je Kovačević.

Kovačević je istakao da je "to nešto potpuno strašno i skandalozno i nešto što je u potpunosti odrođeno od naroda i građana Republike Srpske".

- Nas takve stvari i takve prijetnje sankcijama sigurno neće prepasti, neće nas pokolebati. Mi znamo šta je naš posao. Naš posao je da sačuvamo Republiku Srpsku, da joj vratimo ono što joj pripada, a Republici Srpskoj pripada sve ono što piše u Ustavu BiH, jedinom Ustavu koji je na snazi, koji je Republika Srpska kao strana prihvatila i potpisala 1995. godine u Dejtonu - poručio je Kovačević.

Naglasio je da je "sada potpuno jasno zbog čega je bila bitna namjera Milorada Dodika i ljudi koji su uz njega da se nikada ne pristane na izmjene Ustava".

Iznosi tračeve

Komentarišući izjavu Šarovića koji je jednom prilikom rekao da je odgovor Lavrova Dodiku ustvari bio ne ono što smo mogli da čujemo u medijima, nego da pređe, kako je rekao, na naredno pitanje, Kovačević je poručio da je to prilično komično.

- Imate Milorada Dodika koji sjedi sa Vladimirom Putinom, Si Đipingom, Viktorom Orbanom i sa mnogim drugim evropskim i svjetskim liderima, i imate Mirka Šarovića koji kao neka baba tračara bukvalno iznosi nekakve tračeve i daje pretpostavke o tome šta se negdje dogodilo ili nije dogodilo. Mirko Šarović ne zna šta se dogodilo na bilo kojem sastanku, nije nikada prisustvovao takvim sastancima, neće vjerovatno nikada ni prisustvovati - poručio je Kovačević.

Više o temi Radovan Kovačević

NA VRH

Podijeli članak na