POSLJEDNJI ISPRAĆAJ

Sutra dženaza Zulfi Salihoviću, čovjeku koji je dao život za Srebrenicu

Bio je jedan od najprepoznatljivih aktivista političkog života u Srebrenici

Salihović: Preminuo u 56. godini. Agencije

S. Sm.

17.10.2021

Dženaza i ukop Zulfi Salihoviću, koji je u Tuzli u subotu uvečer preminuo od posljedica srčanog udara, u 56. godini života, bit će obavljena sutra u 15 sati u Sućeski na mezarju Brakovci, a komemoracija bit će održana u Kulturnom centru Srebrenica u 13 sati.

Zulfo Salihović, dugogodišnji i aktuelni odbornik Skupštine općine (SO) Srebrenica bio je jedan od najprepoznatljivijih aktivista političkog života u Srebrenici

Bio je iskren i veliki patriota. Volio je svoj grad i rodno selo Sučeska i svoj narod. Bio je predsjednik Općinske organizacije demobilisanih boraca Armije BiH. Predsjednik pododbora „Marš mira 2021“ Nezuk- Potočari. Nekoliko godina vodio je Udruženje za povratak „Drina“, koje se brinulo o onima koji su se vratili na svoja imanja.


Iza Zulfe je ostala majka Behara, supruga Beguša, sin Emir i kćerke Emina i Elmedina.... Avaz

Organizator je Marš mira „Potočari- Vukovar“ , a ovih dana je vršio pripreme za pohod do Vukovara idućeg mjeseca.

Nakon pada Srebrenice u julu 1995. godine Zulfo Salihović spas od smrti tražio je probijajući se kroz šumu više od 30 dana dok nije stigao na slobodnu teritoriju.

Ostat će velika praznina iza njeg koja će se teško moći popuniti. Njegov odlazak osjetit će građani Srebrenice i njegove Sućeske, gdje je obnovio kuću i formirao plantaže maline i raznog voća.

Iza Zulfe je ostala majka Behara, supruga Beguša, sin Emir i kćerke Emina i Elmedina, brat Mujo, sestre Aza, Mahza i Hajrija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.