NA LICU MJESTA

Komšić o harmonikašu: Bilo je mnogo opasnijih likova od Dodika, zna se kako su završili

Dodik je samo sebe ponizio, moja je obaveza da ne dozvolim da ponižava institucije, kazao je Komšić

A. Č. - N. Aj.

Komšić nakon sjednice Predsjedništva BiH

Foto: A. Čengić


U Predsjedništvu Bosne i Hercegovine danas je održana sjednica predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića i članova Predjedništva BiH Milorada Dodika i Šefika Džaferovića.

Uoči sjednice Milorad Dodik je doveo harmonikaša u prostorije Predsjedništva, pjevao i veselio se, a Komšić je dao svoj komentar o tome.

Ja sam odlučio da ne ulaze snimatelji i fotografi zbog harmonikaša da ne bi ispao medijski haos i cirkus. Izvinjavam se vama, ali je to razlog. Lako je glumiti mangupa, ali takve stvari... Mislim da je gospodin Dodik ovim potezom... ne znam šta je želio da pokaže. Samo je sebe ponizio. Moja je obaveza da ne dozvolim da ponižava institucije - kazao je Komšić.

Na pitanje o konzumiranju alkohola na radnom mjestu, Komšić je rekao da on to ne dozvoljava.

- Siguran sam da je kod gospodina Džaferovića isto tako. Harmonikaš je nepotrebna i besmislena provokacija. Razmišljali smo dugo je li to provokacija u smislu da se traži incident koji bi mogao otići u nepredviđenom pravcu. Niko ne može sve što hoće raditi. Bilo je mnogo opasnijih likova od Dodika, koji su mislili da mogu šta hoće, a po historiji se zna kako su završili. Ovo je provokativan potez - istakao je Komšić.

NA VRH

Podijeli članak na